Hemsida : Filtillägg : .ppm Fil

.ppm Fil

Filtyp 1Portable Pixmap Image File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Text

Vad är PPM file?

En PPM-fil är en 24-bitars färgbild formaterad med ett textformat. Det lagrar varje pixel med ett tal från 0 till 65536, vilket anger pixelens färg. PPM-filer lagrar även bildens höjd och bredd, whitespace-data och det högsta färgvärdet.

Mer information

Portable Pixmap-formatet använder ett okomprimerat och ineffektivt format jämfört med andra bitmappsformat. Därför används det sällan för att lagra stora bilder.

Program som öppnas PPM filer
Windows
Adobe Photoshop
GIMP
Nero
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
CADSoftTools ABViewer
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
GIMP
Netpbm
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Photoshop
GIMP
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac

Filtyp 2Post Programmable Memory File

Utvecklare N/A
Kategori Systemfiler
Format Binary

.PPM alternativnummer 2

Datafil brukade "flasha" några Nokia-mobiltelefoner; ibland brukade ändra språkpaketet på en telefon för att stödja ett annat språk kan också använda filtilläggen .PPM_B , PPM_C eller PPM_D.

Program som öppnas PPM filer
Windows
BB5 FLS Editor

Om PPM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ppm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Post Programmable Memory File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Tack så mycket för förklaringen av .ppm filändelsen. Det fanns en del saker som inte berördes på andra webbplatser. Din utredning berörde några viktiga detaljer. Ett av mina största tvivel var vilket program som PPM-filer använder. Programmet GIMP är bra eftersom det är gratis och dessutom tillgängligt på både Mac och Windows. Jag hade ingen aning om att det här filformatet lagrar varje pixel inom ett specifikt tal mellan 0 och 65536. Varför är det så? Det är häftigt och det skulle vara intressant att få lite bakgrundshistoria om designen. En av mina gissningar var att informationen om höjd och bredd lagrades i ett annat tillägg. Det ser ut som om jag har fel haha. Fortsätt med det goda arbetet!