Hemsida : Filtillägg : .rar Fil

.rar Fil

Filtyp WinRAR Compressed Archive

Utvecklare Eugene Roshal
Kategori Komprimerade filer
Format Binary

.RAR alternativnummer

En RAR-fil är ett arkiv som innehåller en eller flera filer komprimerade med RAR-komprimering. Den använder ett högre komprimeringsförhållande än typiskt ZIP-komprimering och innehåller en proprietär komprimeringsalgoritm som nu används av andra kompressorer, inklusive 7-Zip för dess .7Z -filer. RAR-filer kan extraheras med en mängd olika program.

Mer information

RAR-kompressorn kan också skapa spända eller flera volymer, arkiv som är uppdelade på flera komprimerade filer. Dessa filer har vanligtvis filtillägg från ".R00" till ".R99", eller de kan alla ha standard ".RAR" -tillägg.

OBS! Namnet "RAR" står för "Roshal ARchive, "som namngavs efter Eugene Roshal, RAR-kompressionsalgoritmutvecklaren.

Program som öppnas RAR filer
Windows
7-Zip
ACD Systems ACDSee
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
ConeXware PowerArchiver
Zipeg
PeaZip
WinMount International WinMount
Audio Overload
Calibre
E-merge WinAce
B1 Free Archiver
Smith Micro StuffIt Deluxe
Whirling Dervishes Alpha ZIP
Linux
PeaZip
Audio Overload
Calibre
B1 Free Archiver
unrar
Android
RARLAB RAR for Android
ES File Explorer File Manager for Android
ZDevs ZArchiver
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
The Unarchiver
Corel WinZip Mac
Zipeg
Incredible Bee Archiver
Audio Overload
Calibre
UnRarX
B1 Free Archiver

Hur man öppnar RAR-filer på Android

Om du använder en Android-smartphone eller surfplatta kan du lita på att RAR-appen används för att öppna RAR-filer. Det är en applikation som utvecklats av RARLAB, företaget bakom WinRAR. Det låter dig extrahera RAR-, ZIP-, TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO- och ARJ-arkiv, till och med lösenordsskyddade, och skapa arkiv i RAR- och ZIP-format. Det är gratis men innehåller annonser som kan tas bort genom att prenumerera på en betald prenumeration via köp i appen.

För att ladda ner RAR till din enhet, gå till relevant avsnitt i Play Store och tryck på Installera-knappen. Starta sedan appen, antingen genom att trycka på knappen Öppna som visas på skärmen eller genom att trycka på dess ikon som har lagts till på startskärmen.

Nu när du ser appens huvudskärm, ge RAR de nödvändiga behörigheterna för att komma åt enhetens minne och / eller SD-kort genom att trycka på Tillåt-objektet, tryck sedan på Nej, se ADSL som är mindre relevanta och Agree-knappar för att inaktivera annonsspårning.

Välj sedan den RAR-fil du vill öppna genom att trycka på knappen med horisontella linjer i det övre vänstra hörnet, välja referensplats och sedan det komprimerade arkivet. På skärmen som kommer att visas efteråt hittar du listan över alla filer som finns i arkivet: för att öppna dem individuellt, tryck på deras titel och ange appen där du vill visa dem.

För att extrahera filerna till en viss mapp, placera istället en bockmarkering bredvid filnamnet, välj knappen med boken och uppåtpilen i det övre högra hörnet och välj destinationsväg genom att trycka på lämplig knapp och tryck sedan på OK i nedre högra hörnet.

I vilket fall som helst, om arkivet du vill extrahera är lösenordsskyddat måste du först skriva in dess åtkomstnyckel för att kunna se eller extrahera filerna som det innehåller.

Hur man öppnar RAR-filer på iPhone och iPad

Du kan också öppna RAR-filer på iPhone och iPad. Bland de olika programvarorna som finns på marknaden rekommenderas iZip att använda. Trots sitt namn är det ett program som låter dig öppna inte bara ZIP-filer utan även de i RAR-format. Det är väldigt enkelt att använda, har ett rent användargränssnitt och är gratis, men låter dig arbeta med filer med en maximal vikt på 5 MB. För att komma runt denna begränsning måste du uppgradera till Pro-varianten.

För att ladda ner appen till din enhet, besök relevanta avsnitt i App Store, tryck på Get-knappen, sedan på Installera-knappen och auktorisera nedladdningen med Face ID, Touch ID eller Apple ID-lösenord. Starta sedan appen genom att antingen trycka på knappen Öppna som visas på skärmen eller genom att trycka på dess ikon som har lagts till på startskärmen.

Nu när du ser appens huvudskärm, välj platsen där RAR-arkivet du vill extrahera ligger, välj referensfilen och tryck på YES-knappen för att komma åt innehållet i arkivet. Tryck sedan på OK-knappen för att extrahera alla filer som finns i arkivet eller tryck på Avbryt-knappen, välj de filer du vill extrahera och tryck på knappen Unzip längst ned på skärmen.

Vid denna punkt, om du vill, kan du välja att öppna de extraherade filerna med en specifik app eller så kan du dela dem genom att trycka på lämpliga knappar längst ner på skärmen och göra ditt val från menyn som visas.

Om RAR filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rar-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WinRAR Compressed Archive, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Inlägget om .rar-filtillägget hjälpte mig mycket. Det finns många filer som jag vill komprimera eftersom de upptar massor av diskutrymme. Sedan jag fick veta mer om komprimerade filer hade jag några idéer om vad jag letade efter. RAR-filer verkar vara de rätta för mig eftersom de använder en högre komprimeringsgrad än ZIP. Ett annat plus med dessa är hur deras storleksminskning hjälper till vid transport. Det finns många enheter som genererar fel när jag försöker dela andra komprimerade filer. Det är galet att se att formatet introducerades för mer än tre decennier sedan. Jag kommer att se fram emot att ha mina skyddade med ett lösenord. Vi vet aldrig vem som kan ta en titt i våra datorer. Tack!