Hemsida : Filtillägg : .rtfd Fil

.rtfd Fil

Filtyp Rich Text Format Directory File

Utvecklare Apple
Kategori Textfiler
Format Binary

.RTFD alternativnummer

Rik textfil som liknar ett .RTF dokument, men kan innehålla bilagor, till exempel bilder, PDF-filer, teckensnitt eller andra filer. Ursprungligen utvecklad för NeXT-operativsystemet och senare flyttat till Mac OS X.

Mer information

RTFD-filer är faktiskt "buntar" som innehåller en .RTF -fil och bilagorna som separata filer. I Mac OS X kan du högerklicka på en RTFD-fil och välja "Visa paketinnehåll" för att se filerna.

Program som öppnas RTFD filer
Macintosh
Apple TextEdit
Bean
Apple Pages
PatiSoftware theLibrarian

Om RTFD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rtfd-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Rich Text Format Directory File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag var nyfiken på .rtfd-filen eftersom den verkade likna .rtf-tillägget. Ditt inlägg om den var riktigt bra! Det hjälpte mig att lösa min fråga och jag kunde lära mig något nytt också! Finns det någon skillnad mellan bifogade .rtfd-filer och de filer som bifogas till exempel i ett e-postmeddelande? Jag menar, eftersom det är ett rikare textformat undrar jag om det inte skulle vara enklare att bara använda andra typer av dokument, till exempel .docx-filer. Det var lätt att hitta några av dessa filer på min dator och jag kunde lätt öppna dem med TextEdit. Att läsa om andra program som kan öppna dem var underhållande. Vilket mångsidigt tillägg! Jag undrar dock om det har några andra typer av användningsområden. Tack