Hemsida : Filtillägg : .rtf Fil

.rtf Fil

Filtyp Rich Text Format File

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format Text

.RTF alternativnummer

En RTF-fil är ett vanligt textfilformat som stöder "rik text". Den innehåller flera typer av textformatering, t.ex. fet stil, kursiv, olika teckensnitt och teckenstorlekar och anpassade flikinställningar. RTF-filer stöder också objekt och bilder, till exempel .JPG och .PNG files, sparade i textfilen.

Mer information
___ kategorier_namn28 ___ Ljudfiler ______ categories_text28 ___

Kategorin Ljudfiler innehåller komprimerade och okomprimerade ljudformat, som innehåller vågformdata som kan spelas med ljuduppspelningsprogram. Denna kategori innehåller även MIDI-filer, musikaliska poäng och ljudprojektfiler, som vanligen inte innehåller ljuddata.

______ kategorier_namn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorin Videofiler innehåller ett brett utbud av videoformat, som använder olika codecs för att koda och komprimera videodata. Denna kategori innehåller även videoprojektfiler och videofilningsfiler, som kanske inte innehåller videodata.

______ kategorier_namn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorin (Geographic Information Systems) innehåller filer relaterade till GPS-enheter och kartläggningsprogram. Dessa filer kan innehålla kartor, sparade rutter och waypoints. Många GIS-filer sparas i öppna format, som kan överföras mellan GPS-enheter och datorsystem.

______ kategorier_namn47 ___ Databasfiler ______ categories_text47 ___

Databasfiler lagrar data i strukturerat format, organiserade i tabeller och fält. Individuella poster i en databas kallas poster. Databaser används vanligtvis för att lagra data refererade av dynamiska webbplatser.

______ kategorier_namn54 ___ Font-filer ______ categories_text54 ___

Fontfiler innehåller ett eller flera teckensnitt som kan nås av operativsystemet och applikationerna. De flesta moderna typsnitt är lagrade i antingen OpenType eller TrueType-format, som kan användas av både Macintosh och Windows-datorer.

______ kategorier_namn48 ___ Exekverbara filer ______ categories_text48 ___

Executable filer innehåller kod som körs när filen öppnas. Windows-program, Mac OS X-program, skript och makron anses alla som körbara filer. Eftersom dessa filtyper kör kod när de öppnas, bör okända körbara filer, som de som tas emot som e-postbilagor, inte öppnas.

______ kategorier_namn40 ___ 3D-bildfiler ______ categories_text40 ___

3D-bildfiler inkluderar tredimensionella modeller, 3D-animationer och 3D-projektfiler. 3D-modeller består vanligtvis av polygoner och verticies och som skapar modellens form. De kan också innehålla texturer samt belysning och skuggning.

______ categories_name30 ___ Textfiler ______ categories_text30 ___

Textfiler innehåller textdata och kan sparas i vanlig text eller i rika textformat. Medan de flesta textfiler är dokument som skapats och sparats av användare kan de också användas av programutvecklare för att lagra programdata. Exempel på textfiler inkluderar ordbehandlingsdokument, loggfiler och sparade e-postmeddelanden.

______ kategorier_namn51 ___ Vector bildfiler ______ categories_text51 ___

Vektorgrafik består av vägar, snarare än enskilda bildpunkter. Dessa banor kan användas för att representera linjer och former inom bilden. De flesta vektorbildsformat kan också innehålla färger, gradienter och bildeffekter. Eftersom vektorgrafik lagrar bilddata som banor kan de förstoras utan att förlora kvalitet, vilket gör dem till ett bra val för logotyper och andra typer av ritningar.

______ extension_description19494 ___

En RTF-fil är ett vanligt textfilformat som stöder "rik text". Den innehåller flera typer av textformatering, t.ex. fet stil, kursiv, olika teckensnitt och teckenstorlekar och anpassade flikinställningar. RTF-filer stöder också objekt och bilder, till exempel %li_nk% och %li_nk% files, sparade i textfilen.

___RTF-filen öppnas i Microsoft WordPad

Rich Text Format (RTF) introducerades av Microsoft 1987 och utvecklades fram till 2008 när Microsoft slutade uppdatera formatet. Det har varit många revisioner till RTF genom åren, med de flesta ordbehandlare som stödjer någon version av formatet.

En av de största fördelarna med RTF-filer är dess interoperabilitet mellan ordbehandlare och operativsystem. Det betyder att du kan spara filen i WordPad i Windows och öppna den i TextEdit i OS X med liten förändring i formateringen. Eventuella ändringar i formateringen kan hänföras till olika versioner av RTF-specifikationen som stöds av olika program och programversioner.

______ extension_common19494 ___

Ny rik text Document.rtf - Standardnamnet som ges till nya RTF-filer skapade via Windows-snabbmenyn (högerklicka i en mapp och välj Ny → Rich Text Document).

______ product_main_features7859 ___
 • Ger ett bandgränssnitt som liknar Microsoft Word
 • Tillåter rik formatering och grafikinsättning
 • Stödjer Office Open XML-formatet
______ product_text7859 ___

Skärmdump av Microsoft WordPad 6

Huvudfunktioner

Microsoft WordPad är en textredigerare som kombineras med Microsoft Windows. Det liknar Microsoft Word, men erbjuder inte så många funktioner. Det erbjuder dock många fler funktioner än Microsoft Anteckningsblock, som är en annan textredigerare med Windows.

WordPad låter dig skapa och redigera textdokument. Programmet möjliggör rik formatering där du kan anpassa hur texten är ordnad, välja olika teckensnitt, inställd linjeavstånd och mer. Textredigeraren gör det också möjligt att länka eller bädda in objekt, till exempel bilder eller Microsoft Paint-ritningar i dokumentet. Det erbjuder flera praktiska funktioner, till exempel möjligheten att snabbt skicka ditt dokument i ett mail. En annan användbar funktion är att WordPad stöder Office Open XML %li_nk% format.

Microsoft WordPad är idealisk för att arbeta med dokument som inte kräver tung grafikanvändning, till exempel notering. Det är kraftfullare än Anteckningsblock men kommer ingenstans nära Microsoft Word. Trots sin brist på kraft kommer textredigeraren fortfarande att vara till nytta för Microsoft Windows-användare.

Uppdaterad: 25 september 2017

______ product_main_features10965 ___
 • Stöd för flera kontorsproduktivitetsformat, som Microsoft Office XML, TXT och PDF
 • Dokumentdelning via e-post eller molntjänster, inklusive iCloud och Google Drive
 • Spara lösenordsskydd
 • Text-till-taligenkänning
______ product_text10965 ___

MobiSystems OfficeSuite Pro är ett program som låter användare se, redigera och skapa en mängd olika kontorsdokument. Den är tillgänglig för Android och iOS-plattformar.

Programmet stöder Microsoft Office XML-format, till exempel %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% tillsammans med %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% filer. OfficeSuite Pro låter dig dela dokument via e-post eller till molntjänster, inklusive Google Drive, iCloud, Dropbox och OneDrive. Programmet tillhandahåller också lösenordsskydd för filer, stavningskontrollstöd på 14 språk och text till taligenkänning.

OfficeSuite Pro är ett rimligt val för Android- och IOS-användare som vill visa, redigera och skapa en olika kontorsdokumentformat. Det ger inte alla funktioner i ett Microsoft Office-skrivbordsprogram, men om du behöver se eller redigera ett dokument, kommer MobiSystems OfficeSuite Pro att få jobbet gjort.

Uppdaterad: 22 januari , 2015

______ product_main_features7667 ___
 • Noggrann optisk teckenigenkänning (OCR) -teknologi
 • Erkänner sidlayout och formatering
 • Identifierar automatiskt och känner igen språk, inklusive asiatiska språk
 • Stödjer import och export av flera olika filtyper
 • Innehåller en arbetsflödesassistent för att förenkla komplexa uppgifter
 • Stödjer parallell behandling med flera kärnor för snabbare dokumentskanning
______ product_text7667 ___

OmniPage är ett dokument skanningsprogram som används för att konvertera utskrivna dokument till elektroniska filer. Skannade dokument kan exporteras till flera olika filformat, inklusive Microsoft Office, Corel WordPerfect, Adobe Acrobat och Amazon Kindle-format. OmniPage kan också användas för att konvertera icke-redigerbara filer, till exempel slutna PDF-filer, till redigerbara dokument.

Nuans egenutvecklade OCR-teknik ger korrekt identifiering av skannad dokumenttext. OmniPage kan till exempel matcha texttecken från över 120 språk med över 99% precision. Programmet matchar karaktärsegenskaper, till exempel teckensnitt, storlek, stil (t.ex. fet eller kursiv) och bakgrundsfärgen för dokumentet. Användare kan också importera digitala foton tagna av pappersdokument och översätta dem korrekt till redigerbara dokument. När dina dokument har skannats och konverterats kan du göra justeringar för dem innan de exporteras.

OmniPage stöder ett brett utbud av inmatnings- och utdatafilformat inklusive:

OmniPage används främst i professionella kontorsmiljöer, eftersom det hjälper professionella att spara tid och pengar genom att konvertera fysiska dokument till elektroniska kopior. Det är också ett användbart program för hemanvändare som har en stor mängd pappersdokument som de snabbt vill digitalisera för elektronisk lagring och snabb åtkomst. Om du letar efter ett enkelt sätt att överföra dina papperskvitton och andra dokument är OmniPage en bra lösning.

Uppdaterad: 13 april 2014

______ product_main_features8610 ___
 • Kompatibel med Microsoft Office-format
 • Skapa makron för att automatisera arbetet med PerfectScript eller makroutvecklingsguiden
 • Använd avancerat kodsystem för att skapa dynamiska dokument och hålla reda på din kod enkelt
 • Öppna och exportera PDF-filer med inbyggd PDF-programvara
______ product_text8610 ___

Skärmdump av Corel WordPerfect X8

Huvudfunktioner

Corel WordPerfect är en ordbehandlare med många funktioner utformade för att maximera effektiviteten när du skapar dokument. Det är populärt bland akademiska användare och advokatbyrå på grund av dess möjligheter med makron och andra tidsbesparande funktioner. Originalt tillgängligt för flera plattformar, WordPerfect är nu bara släppt för Windows som en del av WordPerfect Office-paketet.

WordPerfect innehåller många funktioner som är utformade för att göra din textbehandlingsupplevelse snabb och effektiv. Den har många olika snabbkommandongenvägar som du kan använda för att komma åt verktyg utan att behöva klicka på en ikon eller navigera genom menyer. Du kan också använda sitt användarvänliga makro / skriptspråk PerfectScript för att skapa egna makron. Med PerfectScript kan du skapa makron för att automatisera uppgifter som att skapa dokument, redigera dokument och visa resultat av beräkningar. Om du inte vill använda PerfectScript finns det en makroutvecklingsguide som du kan använda istället. WordPerfect lägger inte in makron direkt i dina dokument, så det har inga problem med makron som används som virus som Microsoft Word.

Den andra funktionen som gör WordPerfect till ett kraftfullt verktyg är dess strömmande kodarkitektur. Du kan skapa ditt dokument med "koder" som är taggar i hela dokumentet som hanterar styling och behandling av dina data. Ett dokument som du skapar med koder liknar HTML eftersom det är en blandning av text- och kodtaggar som påverkar textens beteende. Du kan hantera dina koder med funktionen Reveal Codes, som öppnas på en andra redigeringsskärm och visar alla data och format som används i ditt dokument. Från redigeringsskärmen kan du klicka på någon av dina data eller stilar för att starta stilredigeraren eller datakonfigurationsfönstret och göra ändringar.

WordPerfect är ett utmärkt alternativ till Microsoft Word för ordbehandling, och det är ett mycket kraftfullt produktivitetsverktyg. Om du gillar att kunna anpassa din skrivarupplevelse med genvägar och makron är det definitivt det bästa valet av de två. WordPerfect kan få ditt dokument att skapa process till nästa nivå och hjälpa dig att maximera effektiviteten på det sätt du vill.

Uppdaterad: 21 november 2018

______ product_main_features7964 ___
 • Branschstandard, allmänt använd ordbehandlingsprogram
 • Stöd för DOCX, DOC och ODT-format
 • Anpassade verktygsverktygsverktygsapplikationer för arbetsytor
 • Fokusvy för att maximera utrymme för skrivning och läsning av dokument
 • Omordna objekt för att omordna lager av text, grafik och foton
 • Sammanfoga dokumentgenerering och databasintegration
 • Avancerat stöd för makroskription
______ product_text7964 ___

Microsoft Word for Mac är ett standardbehandlat ordbehandlingsprogram som ingår i Microsoft Office for Mac-paketet tillsammans med Excel för Mac och PowerPoint för Mac. Det var ursprungligen utvecklat för endast Windows men är nu tillgängligt för Mac-plattformen också.

Word for Mac används för att skapa dokument för personligt och företagsbruk. Ordbehandlaren innehåller grundläggande och avancerade sid- och textformateringsfunktioner. Några avancerade funktioner inkluderar Focus View för att maximera utrymme för skrivning och läsning av dokument, samtycke till samtidig samverkan och omordna objekt för omarrangemang av lager av text, grafik och foton. Word for Mac sparar dokument i Office Open XML %li_nk% format, medan det fortfarande stödjer det gamla %li_nk% formatet. Programmet ger också stöd för formatet OpenDocument ( %li_nk% ).

När du har skapat eller redigerat dokumentet ger textbehandlaren verktygsfält i bandet och andra dokumenttillverkning och styling. Användargränssnittet för Word för Mac kan du manipulera text, bilder, former, SmartArt och diagram som ingår i ditt dokument. Word innehåller tusentals nedladdningsbara dokumentmallar online, som utgör utgångspunkt för att skapa nya dokument. Mallar är tillgängliga för flera typer av dokument, inklusive broschyrer, företagsformulär, etiketter, kuvert, menyer, nyhetsbrev och planerare. Anpassade mallar (som sparas %li_nk% och %li_nk% files) kan också skapas för företags brevhuvud och andra typer av dokument som kräver konsekvent utseende.

Word for Mac tar Microsoft Word till Mac plattform. Dess ordbehandlingsfunktioner, stöd för populära filformatfilformat och bred användning anger programmet bortsett från resten av paketet. Om du har råd med engångsavgiften eller Office 365 års prenumeration, är Microsoft Word for Mac en bra lösning för alla dina ordbehandlingsbehov.

Uppdaterad: 18 december , 2018

______ product_main_features7753 ___
 • Läser och skriver filer i standard RTF-format
 • Öppnar populära textdokumentformat som Open XML som används av Microsoft Word
 • Stöder grafik, video och ljud med RTFD-formatet
______ product_text7753 ___

Apple TextEdit är en open source textredigerare som är buntad med Mac OS X. Det är ett enkelt program som är användbart för att läsa och redigera textdokument. TextEdit läser och skriver %li_nk% filer, vilket använd Rich Text Format. Detta format stöder olika textattribut, till exempel anpassning, typsnitt, stil, färg, markering och storlek. TextEdit låter dig infoga grafik, video och ljudfiler i dokumentet och konverterar dokumentformatet till RTFD (Rich Text Format with Graphics) och filtillägget till %li_nk% . Det kan läsa och skriva olika teckenkodningar, som Unicode (UTF-8 och UTF-16), Western (Mac OS Roman) och Traditional Chinese (Mac OS). TextEdit öppnar också populära textdokumentformat, till exempel Open XML-formatet som används av Microsoft Word och OpenDocument Text-formatet som används av Apache OpenOffice och LibreOffice.

Apple TextEdit är en praktisk textredigerare för alla Mac-användare. Det kan öppna ett brett utbud av textdokumentformat, inklusive RTF och Open XML. TextEdit är ett bra alternativ för att läsa och redigera textfiler.

Uppdaterad: 24 mars 2014

______ product_main_features7619 ___
 • Standardbehandlingsfunktioner, till exempel textformatering
 • Stöd för populära office-produktivitetsfiler inklusive .DOCX
 • Samarbeta förmåga på samma dokument samtidigt med andra via AbiCollab.net
______ product_text7619 ___

AbiSource AbiWord är en ordbehandlare, som liknar Microsoft Word, som är tillgänglig för Windows och Linux. Programmet låter dig skapa dokument och samarbeta med andra på samma dokument samtidigt.

AbiWord gör att du kan utföra många av de vanliga ordbehandlingsfunktionerna, till exempel formatering av text och stavningskontroll. Programmet har en liknande bandlayout till andra ordbehandlare, med många av de ofta använda formateringsalternativen lätt tillgängliga. Programmet låter dig spara dokument i ett eget AbiWord-format med %li_nk% -tillägget. Den stöder också populära format, t.ex. %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% , %li_nk% och %li_nk% . Ordbehandlaren gör också teamprojekt enklare. Det ger en användbar samarbetsfunktion som gör att du kan arbeta på samma dokument som en annan person samtidigt via AbiCollab.net.

Denna applikation är ett solidt val för dina ordbehandlingsbehov. Den kan hantera populära kontorsformat och göra dokumentsamarbete enkelt. Till priset av gratis är det svårt att inte ge AbiSource AbiWord ett försök.

Uppdaterad: 27 maj 2014

______ product_main_features9676 ___
 • Stöder Office Open XML-format och kan exportera till PDF och ePub
 • Gör att du kan lägga till text, bilder, video, former och diagram
 • Kommer med professionella mallar
 • Använder iCloud att synkronisera dokument över dina enheter
______ product_text9676 ___

Skärmdump av Apple Pages 6

Huvudfunktioner

Apple Pages är ett textbehandlingsprogram för OS X. Appen låter dig skapa en olika dokument som rapporter, affischer, CV och kort.

Sidor sparar dokument som %li_nk% -fil men kan importera och exportera till Microsoft Words Office Open XML-format. Det kan också exportera ett dokument till PDF- och ePub-format. Applikationen ger över 60 högkvalitativa mallar och låter dig lägga till text, bilder, video, former, tabeller och diagram i ditt dokument.

Sidor är också tillgängliga för iOS-enheter, vilket gör att du kan arbeta på dina dokument från nästan var som helst när som helst. Och med iCloud kommer dina dokument att hållas uppdaterade över aktiverade enheter. Du kan också dela dokument med hjälp av en länk som ger OS X och Windows-användare tillgång till den senaste versionen med redigeringstillstånd via Sidor för iCloud-beta från www.icloud.com.

Under åren har Sidor blivit en finjusterad ordbehandlare för OS X-användare. Den levereras med ordbehandlingsfunktioner, ger en mängd olika professionella mallar och stöder det populära Office Open XML-formatet. Det erbjuder inte nästan samma mängd kraftfull ordbehandling som tillhandahålls av Microsoft Word, men om du behöver en billig textbehandlare som är utmärkt för att designa sidlayouter, är Apple Pages lösningen.

Uppdaterad: 25 september 2017

___
Allmänning RTF filnamn

Ny rik text Document.rtf - Standardnamnet som ges till nya RTF-filer skapade via Windows-snabbmenyn (högerklicka i en mapp och välj Ny → Rich Text Document).

Program som öppnas RTF filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Nuance OmniPage
Adobe Illustrator
ACD Systems Canvas
Microsoft WordPad
CorelDRAW
Microsoft Works
SoftMaker Office
Microsoft Word
Adobe InDesign
Corel WordPerfect
Calibre
Linux
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
SoftMaker Office
Calibre
Wolfram Research Mathematica
Cool Reader
Les Hardy RTF Editor
Android
Seavus iMindQ
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
MobiSystems OfficeSuite Pro
Cool Reader
Macintosh
Adobe Acrobat
Google Drive
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Apple TextEdit
LyxMac
Microsoft Word for Mac
Microsoft PowerPoint for Mac
Adobe InDesign
Calibre
Wolfram Research Mathematica
Thomson Reuters EndNote
Nuance OmniPage Pro X
Apple Pages
Seavus iMindQ
iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro

Program för att öppna RTF-filer

Sidor (macOS)

Pages är textredigeraren som ingår i Apples iWork-svit och är, precis som TextEdit, installerad som standard på macOS (alternativt kan du hämta den från Mac App Store). Det låter dig öppna filer i RTF-format, även om originalformateringen av de öppnade dokumenten inte behålls 100% i vissa fall.

För att öppna din RTF-fil med Pages, högerklicka på filen i fråga, välj Öppna med i menyn som visas och välj alternativet Sidor. Alternativt öppnar du programmet först, klickar på filobjektet på toppmenyn och väljer alternativet Öppna i menyn som visas, välj sedan filen du vill öppna och klicka på knappen Öppna.

Du bör veta att du med Pages kan göra alla ändringar du vill ha i RTF-dokumentet. Om du sparar filen exporteras den dock till en ny fil med filändelsen .pages. För att spara ändringarna och behålla dokumentet i RTF-format klickar du på filobjektet i toppmenyn och väljer Exportera som och RTF-format från menyn som visas och klicka sedan på knapparna Nästa, Exportera och ersätt (om du sparar det i samma mapp som originalfilen).

Öppna RTF-filer online

Förutom programmet som diskuteras i föregående stycke kan du öppna RTF-filer online utan att använda programvara för att installera på din dator.

Google Drive

Google Drive är den berömda molnlagringstjänsten från Google, där du kan lagra dina dokument online. Det låter dig också visa, skapa och redigera textdokument, kalkylark och presentationer online, med möjlighet att dela dem med andra användare. Tjänsten är gratis.

För att öppna en RTF-fil med Google Drive, gå till tjänstens huvudsida och klicka på knappen Gå till Google Drive för att automatiskt komma åt dina dokument om du redan är inloggad på ditt Google-konto. Annars väljer du ditt Google-konto på den nyligen öppnade sidan, anger lösenordet och klickar på knappen Nästa.

Klicka nu på knappen Ny längst upp till vänster, välj Ladda upp fil från menyn som visas och välj den RTF-fil du vill ladda upp och öppna med Google Drive, vänta tills den laddas och dubbelklicka på dess namn för att visa den . Om du också vill göra ändringar klickar du på knappen Öppna med Google Dokument för att växla till filredigeringsläge.

Om RTF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil rtf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Rich Text Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag hoppas att du mår bra. Jag har läst din artikel som handlar om .rtf-filtillägget. Det är första gången jag hör talas om detta format som stöds av Word, Pages och Writer. Bilden som placerades på själva sidan hjälpte mig mycket att förstå hur ett rich text-dokument ser ut. För att vara ärlig låter de ganska mycket som DOCX-filer haha. Tack ändå för all beskrivning och bakgrundshistoria. Det är galet att se att detta tillägg skapades redan 1987. Jag kommer att börja använda mer av detta eftersom jag äger både Mac- och Windows-system. Det kommer att vara bra eftersom marginalerna eller radavståndet för det mesta är allmänt olika. Fortsätt med det goda arbetet!