Hemsida : Filtillägg : .step Fil

.step Fil

Filtyp STEP 3D Model

Utvecklare N/A
Kategori 3D Image Files
Format N/A

.STEP alternativnummer

En STEP-fil är en 3D-modellfil formaterad i STEP (Standard för utbyte av produktdata), ett ISO-standardutbytesformat. Den innehåller tredimensionella data i ett format som kan identifieras av flera program.

Mer information

I CAD-industrin kan det vara svårt att dela modeller mellan användare med olika CAD-system. STEP-formatet utvecklades som en lösning på detta problem. Den är utformad för att användas på samma sätt som formatet .PDF används för att spara dokument i ett brett stödjande format. Du skulle sannolikt se filen när den skickas till dig av en annan CAD-användare som delar en 3D-modell som du kan visa med olika CAD-program.

OBS! STEP-formatet är STEP-modellfiler använder ofta .STP filtillägg.

Program som öppnas STEP filer
Windows
IMSI TurboCAD Pro
Adobe Acrobat
CADSoftTools ABViewer
Autodesk 3ds Max
Dassault Systemes SolidWorks
Altium Designer
Siemens Solid Edge
Autodesk Fusion 360
Dassault Systemes CATIA
Autodesk Inventor
Kubotek USA KeyCreator
FreeCAD
AutoDesSys formZ
SpaceClaim Engineer
Linux
Adobe Acrobat
Dassault Systemes CATIA
FreeCAD
Macintosh
Adobe Acrobat
Dassault Systemes SolidWorks
Autodesk Fusion 360
FreeCAD
AutoDesSys formZ

Om STEP filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil step-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen STEP 3D Model, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, den beskrivning som laddades upp om filändelsen .step är mycket fullständig. CAD-programvaran har oändligt många format som stöds. Att lära sig vad varje format har att erbjuda har blivit en av de svåraste uppgifterna. Efter en tid tror jag att jag kommer att hålla mig till dessa. Eftersom STEP-filer innehåller modellen i ett textformat som känns igen av en stor samling CAD-program är det lätt att dela med andra. Din lilla bild på hur de ser ut i programmet Autodesk Fusion är ett trevligt tillägg. Själva gränssnittet ser lättare ut att använda än det program jag arbetar med. Jag ska också ge det ett försök. En annan aspekt som jag gärna läser om är hur metadata visas i någon textredigerare. Till nästa gång!