Hemsida : Filtillägg : .pdf Fil

.pdf Fil

Filtyp Portable Document Format File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Sidlayout-filer
Format Binary

.PDF alternativnummer

En PDF-fil är ett dokument med flera plattformar som skapats av Adobe Acrobat eller ett annat PDF-program. PDF-formatet används vanligtvis för att spara dokument och publikationer i ett standardformat som kan ses på flera plattformar. I många fall skapas PDF-filer från befintliga dokument istället för från början.

Mer information

PDF-fil öppnas i Adobe Acrobat Reader DC

PDF-filer kan redigeras med Adobe Acrobat, ett kommersiellt program. Formatet kan öppnas och ses med det fria Adobe Acrobat Reader-programmet eller Adobe Acrobat Reader-plugin-modulen, som är tillgängligt för webbläsare och andra program. Sökmotorer som Google och Bing index PDF-dokument, så kan Adobe Reader-plugin-modulen användas för att visa PDF-filer i webbläsarfönstret. Vissa webbläsare, som Google Chrome, tillhandahåller inbyggt stöd för PDF-visning utan Adobe Reader-plugin-modulen. Firefox kan visa PDF-filer med PDF.js-tillägget.

PDF-filer kan innehålla text, bilder, formulär, kommentarer, konturer och annan data. De behåller teckensnitt och formatering elektroniskt över flera plattformar och visas på skärmen som vid utskrift på papper.

Se PDF-definitionen för mer information.

OBS! OS X-användare kan skapa en PDF-fil från ett dokument med dialogrutan Skriv ut. Välj först "Skriv ut ..." från programmets Fil-meny och välj sedan "Spara som PDF" från rullgardinsmenyn PDF i nedre vänstra hörnet av fönstret.

Program som öppnas PDF filer
Windows
Adobe Acrobat
Intuit TurboTax
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Google Chrome
Google Drive
Nuance OmniPage
XnViewMP
LibreOffice
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
Inkscape
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
KDE Okular
Linux
Adobe Acrobat
Google Chrome
Google Drive
XnViewMP
LibreOffice
Inkscape
KDE Okular
vhf interservice Cenon
BRL-CAD
Calibre
The MathWorks MATLAB
Adobe Reader
Merkaartor
yWorks yEd Graph Editor
Evince
Android
Google Chrome
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
Google Play Books
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for Android
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Intuit TurboTax
Adobe Photoshop
Adobe Dreamweaver
Google Chrome
Google Drive
XnViewMP
LibreOffice
Adobe Illustrator
Inkscape
KDE Okular
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
FileMaker Pro
Microsoft Word for Mac
iOS
Google Chrome
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS
Apple Books
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Adobe Acrobat Reader
Good.iWare GoodReader for iOS
WEB
Microsoft OneDrive

Hur man öppnar PDF-filer på iPhone

safari

Det enklaste och snabbaste sättet att öppna PDF-filer på iPhone är att använda Safari, Apple-webbläsaren integrerad i alla enheter. Med Safari kan du både visa PDF-filer och spara dem i enhetens interna minne, så att du kan öppna dem senare även utan en aktiv internetanslutning.

För att dra nytta av Safari för ditt ändamål måste du utföra några enkla steg. Leta reda på PDF-filen som du vill ladda ner från Internet och fortsätt ladda ner den med en av knapparna som är avsedda för ändamålet (t.ex. Ladda ner, ladda ner, öppna eller helt enkelt PDF). webbläsaren.

Om du vill spara den nyöppnade PDF-filen i iPhone-minnet, tryck på Dela-knappen (fyrkantig ikon med uppåtpilen), välj Spara i fil i menyn som öppnas och tryck på iCloud på nästa skärm Kör eller på iPhone-alternativ för att spara PDF-filen i Apples moln eller i telefonminnet. För att avsluta, välj mappen där du vill spara PDF-filen och tryck på Lägg till-knappen i det övre högra hörnet. Alternativt kan du lägga till PDF direkt i appen Böcker. För att göra det måste du välja alternativet Kopiera till böcker efter att du har tryckt på knappen Dela.

En annan lite känd men extremt användbar funktion i Safari för iPhone låter dig skapa PDF-filer från enkla webbsidor. Om du hittar en tidningsartikel eller en guide som intresserar dig och du vill läsa den senare kan du skapa en praktisk PDF för att konsultera (även offline) genom att besöka webbsidan, trycka på Dela-knappen och välja Skapa PDF-objekt från meny som öppnas.

Fil

Ett annat bra sätt att öppna PDF-dokument på din iPhone är att använda File-appen, filhanteraren som utvecklats av Apple och ingår i de senaste versionerna av iOS. Filen är som standard integrerad på alla iPhones, men om du av misstag har avinstallerat den kan du fixa den genom att ladda ner appen igen från App Store.

Att använda File är ganska enkelt, starta appen, ring upp den från iOS-startskärmen, välj mappen där du laddade ner PDF-filen och välj slutligen dokumentet som ska visas. Om du behöver kan du exportera en PDF som öppnas i Safari genom att klicka på knappen Dela i webbläsaren och välja alternativet Spara till fil (på ett liknande sätt som visas i föregående avsnitt).

Om du å andra sidan vill öppna en PDF som tas emot via AirDrop måste du välja alternativet Öppna med ... i AirDrop-menyn när du tar emot den och sedan välja platsen där du vill spara filen. Fortsätt sedan med att öppna den på det sätt som visas ovan.

Dessutom kan du också använda File PDF-visaren när du tar emot dokument via e-post eller meddelandeprogram. För att använda den är allt du behöver göra att välja PDF-filen bifogad eller inkluderad i en konversation, sedan trycka på Dela objekt / knapp och sedan alternativet Spara till fil.

När du väl har öppnat en PDF i File kan du redigera den genom att lägga till anteckningar, höjdpunkter och allt annat, helt enkelt genom att klicka på pennikonen högst upp och sedan välja det verktyg du behöver i menyn som visas längst ner. När du är klar med redigeringen kan du spara det slutliga resultatet genom att klicka på Slutför längst upp till vänster.

Om PDF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pdf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Portable Document Format File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.