Hemsida : Filtillägg : .tdms Fil

.tdms Fil

Filtyp Technical Data Management Streaming File

Utvecklare National Instruments
Kategori Data filer
Format Binary

.TDMS alternativnummer

En TDMS-fil är en datafil som sparas i National Instruments (NI) Technical Data Management Streaming (TDMS) -format. Den innehåller simulerings- eller mätdata som spelats in av National Instruments-programvaran, som LabVIEW och DIAdem. TDMS-filer lagrar också beskrivande information, som inkluderar procedur, test fixtur, sensorinformation och författare.

Mer information

TDMS-formatet utvecklades av National Instruments för att underlätta för forskare och ingenjörer att lagra stora mängder data inspelade från test och simuleringar. TDMS-formatet stöds av en mängd olika nationella instrumentprogram, inklusive LabVIEW och DIAdem. Det stöds även av MathWorks MATLAB och OpenOffice Calc.

TDMS_INDEX-filer skapas automatiskt med TDMS-filer. Indexfilerna innehåller information om den associerade TDMS-filen som refereras av programmet som öppnar TDMS-filen. Detta gör att TDMS-filer som lagrar stora dataset öppnas snabbare.

Program som öppnas TDMS filer
Windows
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW
National Instruments DIAdem
Linux
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW
Macintosh
Apache OpenOffice
The MathWorks MATLAB
National Instruments LabVIEW

Om TDMS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil tdms-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Technical Data Management Streaming File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag trodde det skulle vara svårare att förstå vad filändelsen .tdms gör. Din artikel om den var superlätt att läsa, och jag är inget proffs på datafiler som har med National Instruments att göra. Det är första gången jag hör talas om ett format som innehåller en simulering som spelats in av denna programvara. LabVIEW-programmet är fantastiskt, kanske beror det på att deras filer kan innehålla procedur- eller sensorinformation. Min professor borde ha förklarat för oss att det hjälper användarna att lagra stora mängder inspelade data. Ett annat faktum som var roligt att läsa är hur MATLAB stöder dem. Jag minns att jag för första gången använde det programmet i junior high school. Vad är bäst, DIAdem eller LabView, enligt vad du har undersökt? Jag skulle vara mycket tacksam om du har information om det. Hur som helst, till nästa gång!