Programvara : National Instruments : National Instruments LabVIEW

National Instruments LabVIEW

Version
2017
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Scientific

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Använder ett grafiskt programmeringsspråk för att hjälpa användare att skapa mät- och styrsystem
  • Ger exempelprojekt som kan anpassas till dina behov
  • Integrerar med en mängd LabVIEW-enheter

National Instruments LabVIEW är en plattform som används för att bygga mät- och styrsystem. Det är en komplett utvecklingsmiljö som riktar sig till forskare och ingenjörer som gör mätningar. Programvaran är tillgänglig för Windows, OS X och Linux.

LabVIEW använder ett visuellt programmeringsspråk, som kallas "G", för att hjälpa användare att visuellt skapa sina system. Den har analysmöjligheter, gränssnitt visar för vetenskapliga och tekniska data och möjligheten att införliva olika programmeringsmetoder. Applikationen ger också provprojekt som kan anpassas till dina behov så att du inte behöver börja bygga ditt system från början.

Det finns över 10 000 olika instrumentdrivrutiner tillgängliga för användning med LabVIEW, som låter dig använd någon enhet i ditt LabVIEW-system. Programvaran kan integreras med lågprismätning och dataupptagningsenheter, bygga fristående mätsystem som är byggda på en omkonfigurerbar I / O-plattform och använda I / O-moduler för att bygga inbyggda styrsystem.

LabVIEW är en bra programvara val för att ta och analysera mätningar. Programvaran ger en stor mängd utvecklingsmöjligheter som kan läggas till genom sitt grafiska programmeringsspråk. Det finns också många verktyg och resurser för att lära sig programvaran, oavsett om du vill delta i klasser i ditt område eller lära dig av online-handledning. Som en forskare eller ingenjör National Instruments LabVIEW, är ett kvalitetsalternativ för att bygga dina mät- och styrsystem.

Uppdaterad: 2 juni 2017

▶ Primär filtillägg

.lvm – LabVIEW Measurement File

▶ Andra filtillägg används National Instruments LabVIEW 2017

Stödda filtyper
.RTM LabVIEW Run-Time Menu File
.TDM LabVIEW Binary Measurement File
.TDMS Technical Data Management Streaming File
.VI LabVIEW Virtual Instrument File
.LLB LabVIEW Library File
.LLX LabVIEW VI Library Backup File
Ytterligare relaterade filformat
.IWXDATA iWorx Data File