Hemsida : Filtillägg : .tpl Fil

.tpl Fil

Filtyp 1Document Template

Utvecklare N/A
Kategori Diverse filer
Format N/A

Vad är TPL file?

Mallfil skapad av olika typer av applikationer; sparar standardinställningarna för sidlayout, skriftlig text och annan information för ett dokument används för att skapa dokument med liknande stil och struktur.

Mer information

Exempelvis användning av mallfiler inkluderar företags brevpapper mallar och ritmallar.

Program som öppnas TPL filer
Windows
Open with the original program that created the template
Macintosh
Open with the original program that created the template

Filtyp 2HTTP File Server Template

Utvecklare N/A
Kategori Webfiler
Format Text

.TPL alternativnummer 2

En TPL-fil är en mall som används av HTTP File Server (HFS), ett fildelningsprogram som används för att skicka och ta emot filer via HTTP. Den innehåller HTML uppdelad i avsnitt som beskriver varje del av en HTML-sida som serveras till en begärande webbläsare. TPL-filer används av HFS för att dynamiskt bygga HTML-sidor.

Mer information

TPL-filer lagrar primärt HTML men kan även innehålla CSS och JavaScript. HFS tar HTML (eller CSS eller JavaScript) -koden från TPL-filer som kategoriseras av sektioner med kvadratkonsoler ([]). Några av avsnitten inkluderar stil, länk, kommentar och uppladdning.  TPL-filer innehåller också symboler omgivna av procenttal (%) som används för att definiera varje avsnitt.

För att öppna och redigera TPL-filer i HFS måste du vara i "Expert-läge" i HFS. För att öppna expertläget väljer du Meny → Övriga alternativ → Växla till expertläge. En gång i expertläge, välj Meny igen och välj sedan HTML-mall → Redigera ... eller Ändra fil ....

OBS! Mallar lagras vanligtvis i samma mapp som filen hfs.exe.

Allmänning TPL filnamn

hfs.tpl - Standardnamn för mallar som används av HFS.

Program som öppnas TPL filer
Windows
HTTP File Server
IDM UltraEdit
Linux
IDM UltraEdit
Macintosh
IDM UltraEdit

Filtyp 3Adobe Photoshop Tool Presets File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Inställningsfiler
Format Binary

.TPL alternativnummer 3

Inställningsfil som används av Adobe Photoshop, ett program som används för att redigera rastergrafik; innehåller förinställd information för ett Photoshop-verktyg, vilket kan innehålla en strokebreddsinställning för borstverktyget, ett mönster för fyllnadsverktyget eller en annan inställning; används för att spara och återanvända verktygsinställningar.

Mer information

Verktygsinställningar kan nås antingen via verktygsförinställningspanelen (Fönster → Verktygsinställningar) eller genom att öppna förinställningshanteraren genom att välja Redigera → Förinställd chef ... och sedan välja "Verktyg" i rullgardinsmenyn .

Program som öppnas TPL filer
Windows
Adobe Photoshop
Macintosh
Adobe Photoshop

Filtyp 4Canvas Template

Utvecklare ACD Systems
Kategori Vector Image Files
Format Binary

.TPL alternativnummer 4

Ritningsmall skapad av Canvas, ett tekniskt illustrationritprogram; innehåller förinställd grafik och inställningar för att skapa nya .CVX ritningar; används för att rita nya illustrationer med samma utgångspunkt.

Program som öppnas TPL filer
Windows
ACD Systems Canvas

Filtyp 5Wii Image File

Utvecklare Nintendo
Kategori Spelfiler
Format N/A

.TPL alternativnummer 5

Bildfil som används av Nintendo Wii-spel som Mario Kart Wii; innehåller en eller flera bilder som utgör menyer som visas i Wii-spel och Wii-konsolen själv; inkluderar palett- och bildhuvud och datasektioner för varje bild i filen för att tilldela höjd, bredd osv .; som vanligtvis finns i .SZS files.

Program som öppnas TPL filer

Filtyp 6Phorum Template

Utvecklare Phorum
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.TPL alternativnummer 6

En TPL-fil är en mall som används av Phorum, ett PHP och MySQL-baserat open source-meddelandekortsystem. Den innehåller mallkod, som är huvudsakligen vanlig HTML blandad med Phorum anpassade mallspråket som består av enkla uttalanden. TPL-filer används för att visa dynamiska data som genereras av Phorum, t.ex. sökresultat, meddelandeinformation och listor med privata meddelanden.

Mer information

TPL-fil öppnas i MacroMates TextMate 2

Mallspråk som finns i TPL-filer består av HTML och enkla Phorum-mallutskrifter. Dessa uttalanden stöder fyra datatyper, som kan vara heltal, strängar, PHP-konstanter eller mallvariabler. Eftersom mallspoken lagras i TPL-filer som vanlig text kan du öppna och redigera TPL-filer med vilken textredigerare som helst.

Phorum använder vanligtvis TPL-filer för att lagra mallkod men kan också använda .PHP filer om De placeras i mallkatalogen och namnges med lämplig basnamn. Om Phorum exempelvis visar footer-mallen söker den först efter footer.php i mallkatalogen och om filen inte existerar, letar du efter footer.tpl. Inkluderingen av PHP-filer tillåter användare att bara använda PHP / HTML-kod för mallar om de inte vill använda Phorum-mallspråket som krävs av TPL-mallar.

Program som öppnas TPL filer
Windows
Phorum
Macintosh
MacroMates TextMate

Filtyp 7TatukGIS Editor Print Template File

Utvecklare TatukGIS
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.TPL alternativnummer 7

Utskriftsmall skapad av TatukGIS Editor, ett GIS-kartläggnings- och dataredigeringsprogram; sparar alternativ för dialogrutan Skriv ut som tillhandahålls från dialogrutans Mall drop down list; kan innehålla alternativ som kartpositionering, legender och minimap-utskrifter; tillåter olika utskriftslayouter att återanvändas.

Program som öppnas TPL filer

Om TPL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil tpl-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen TatukGIS Editor Print Template File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Vad händer? Jag har läst om vad .tpl-filer kan göra. Jag visste inte att de hade åtta möjliga associationer! Kraschar inte programmen när man försöker öppna rätt tillägg men med olika innehåll? Jag läste mer om vad som ingår i många av Adobe-bibliotekets program. Jag visste inte att Photoshop hade det här filformatet. Det är vansinnigt att veta att de innehåller all förinställd information för något av de medföljande verktygen. Jag skulle ha trott att de var påhittade koder när man startar programmet. Har de äldre versionerna av Photoshop också detta filtillägg? Tack för att du visade steg-för-steg-guiden för hur man får tillgång till verktygsförinställningarna. Enormt plus som gör artikeln ännu mer intressant att läsa. Jag hade en underbar tid. Skål!