Hemsida : Filtillägg : .vob Fil

.vob Fil

Filtyp 1DVD Video Object File

Utvecklare N/A
Kategori Video Files
Format Binary

Vad är VOB file?

En VOB-fil är en filmdatafil från en DVD-skiva, som vanligtvis lagras i VIDEO_TS-mappen i roten på DVD-skivan. Den innehåller en majoritet av de data som lagras på skivan som innehåller video, ljud, undertexter, DVD-menyer och annat navigationsinnehåll. VOB-filer formateras vanligtvis som MPEG-2-systemflöden och kan öppnas av olika videouppspelningsprogram.

Mer information

Eftersom de flesta kommersiella DVD-skivor använder någon typ av upphovsrättsskydd kan den VOB-fil som extraheras från DVD-skivan krypteras, vilket kan resultera i ett fel när man försöker kopiera filen till en annan plats. Det finns ett antal dekrypteringsprogram som är tillgängliga för att spela VOB-filen utan rätt uppgifter, men programmen kan vara olagliga i vissa länder.

Program som öppnas VOB filer
Windows
Roxio Creator
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Gretech GOM Player
VideoLAN VLC media player
MPlayer
CyberLink PowerDVD
JRiver Media Center
Media Player Classic
ShedWorx Smart Converter
Xilisoft Video Converter Ultimate
VobEdit
Squared 5 MPEG Streamclip
Attractor Mobile Software Codec Packs
Wondershare Filmora
Linux
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Android
J2 Interactive MX Player for Android
Macintosh
VideoLAN VLC media player
MPlayer
Eltima Elmedia Player
MPlayerX
JRiver Media Center
Roxio Popcorn
Roxio Toast
Xilisoft Video Converter Ultimate
Apple DVD Player
Macgo Mac Media Player
Aiseesoft Video Converter Ultimate for Mac
Squared 5 MPEG Streamclip
Wondershare Filmora
iOS
VideoLAN VLC for iOS
Pentaloop PlayerXtreme Media Player

Filtyp 2Vue Objects File

Utvecklare E-on Software
Kategori 3D Image Files
Format Binary

.VOB alternativnummer 2

3D-modellfil skapad av E-on Vue, en 3D-miljömodelleringsapplikation; innehåller föremål för miljön, som lagras som polygonala maskor; kan texturiseras med hjälp av data lagrade i E-on Vue .MAT files.

Mer information

VOB-filer används för att lagra objekt som träd, berg, oceaner, himlen och andra landskap.

OBS! E-on Vue finns i flera olika utgåvor för proffs, artister , och entusiaster.

Program som öppnas VOB filer
Windows
E-on Vue
Macintosh
E-on Vue

Filtyp 3Live for Speed Car File

Utvecklare Live for Speed
Kategori Spelfiler
Format Binary

.VOB alternativnummer 3

Fil som används av Live for Speed (LFS), ett bilspel; lagrar 3D-bildata, såsom biltexturer, ansikten, maskor och material; används för att anpassa visning av kroppar och delar av 3D-bilar.

Mer information

VOB-filer innehåller bara hälften av racerbilens visningsdata eftersom bilar i LFS är symmetriska. Den andra halvan av bilen speglas i spelet.

Program som öppnas VOB filer
Windows
Live For Speed
LFS Car Importer

Hur man spelar upp VOB-filer

Du behöver inte vara expert på videoredigering för att hantera olika videofilformat. Från MP4 till VOB finns videor i ett antal olika filtyper, varav vissa kanske inte är särskilt kompatibla med videospelaren på ditt system. Det finns också ett antal olika videospelare som är byggda för att köra olika filtyper. Så om du någonsin har undrat hur man spelar upp VOB-filer; här är några av de bästa VOB-spelarna för Windows och Mac.

VOB-filer stöds tyvärr inte särskilt bra av de inbyggda mediaspelarna på Mac (Apple QuickTime player) eller Windows (Windows Media Player). Eftersom de inbyggda spelarna inte klarar av att hantera dessa filer på ett korrekt sätt är det viktigt att du använder tredjepartsspelare som kan konvertera filen till ett läsbart format och spela upp den på ett smidigt sätt.

De bästa gratis VOB-konverterarna

Det finns många bra VOB- till MP4-omvandlare där ute, men vi rekommenderar att du kollar in några av dem som listas nedan eftersom de anses vara de bästa av de bästa.

  • DVDFab Video Converter Pro

Gratis VOB-omvandlare kan göra jobbet ganska bra för det mesta, men det finns fall där du behöver använda en professionell omvandlare. När du vill konvertera en VOB-fil till MP4 rekommenderar vi att du använder DVDFab Video Converter Pro. Den här VOB-filomvandlaren stödjer de flesta olika video- och ljudformat för utdata på över 200 enheter, och den fungerar 10 gånger snabbare än de vanliga gratis VOB till MP4-omvandlare som du kan höra talas om.

  • Handbrake

Kan Handbrake konvertera VOB till MP4? Den andra VOB- till MP4-omvandlaren som jag kommer att presentera är Handbrake. Det är en mycket populär gratis VOB-videokonverterare som också kan hantera många andra ljud- och videoformat. Denna VOB till MP4-omvandlare är kompatibel med Windows, Mac och Linux vilket har stark kompatibilitet. Dess användargränssnitt ser lite föråldrat ut med dagens standard men bortsett från det är detta en mycket solid VOB-konverterare som också innehåller några mycket användbara redigerings- och anpassningsverktyg.

  • WinX Free VOB to MP4 Converter

Namnet berättar allt du behöver veta om denna kostnadsfria VOB-filkonverterare. Denna VOB till MP4-omvandlare var kompatibel med Windows 10/8.1/8/7 och andra äldre operativsystem. Den påstås fungera snabbt utan att vara ett annonsprogram. Du kan använda den för att konvertera VOB till MP4, MOV, MPEG-2 och AVI-format baserat på dina önskemål. 

  • Toolkit

Har du någonsin hört talas om denna VOB-konverterare? Den är mycket enkel att använda i Windows och gratis under en testperiod. Klicka på Video Tools > Converter och du kommer att kunna konvertera filer enkelt. Toolkit stödjer filer i formaten 3gp, 3g2, avi, divx, flv, f4v, m2ts, mts, mov, mp4, m4v, mpeg, mpg, dat, mkv, ogm, rmvb, rm, ts, tp, vob, wmv, wtv, asf, dvr-ms, webm. Så VOB-filkonvertering är en enkel uppgift för denna GRATIS videofilskonverterare. Dess konverteringsfunktion för VOB till MP4 är bara början, eftersom Toolkit är en mångsidig verktygslåda som innehåller alla nödvändiga verktyg som behövs för att redigera videor, ljud, bilder och undertexter.

Om VOB filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil vob-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Live for Speed Car File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Som nyanställd på ett gammalt DVD-företag har jag nyligen stött på ett filformat som jag aldrig har sett förut. Jag läste din artikel om .vob-filer och den hjälpte mig mycket. Jag hade ingen aning om att dessa kunde lagra inte bara video och ljud utan även undertexter och menyer. Vad betyder det att de är formaterade som MPEG-2 systemströmmar? Det är bra att veta att de flesta av dessa filer kommer att vara krypterade, många människor kommer att försöka få tillgång till dem. Det är snällt av er att inte visa de olagliga programmen, det är ett moraliskt dåligt drag. Det finns många program som kan öppna dem, vilket är trevligt. Bra artikel! Den har hjälpt mig mycket! Fortsätt med det goda arbetet.