Hemsida : Filtillägg : .xpi Fil

.xpi Fil

Filtyp Cross-platform Installer Package

Utvecklare Mozilla
Kategori Pluginfiler
Format Zip

.XPI alternativnummer

En XPI-fil är ett komprimerat installationsarkiv som används av olika Mozilla-applikationer, inklusive Firefox, Thunderbird och SeaMonkey. Den innehåller programvara, till exempel en webbläsare plugin, förlängning eller tema. XPI-filer innehåller också en install.js- eller install.rdf-fil, som lagrar installationsanvisningarna.

Mer information

Med vissa versioner av Firefox kan du installera XPI-filer genom att helt enkelt dra och släppa filen i ett öppet webbläsarfönster. Mozilla-programvaran använder en komponent som heter XPInstall (som innehåller Mozilla-installationsprogrammet) för att installera XPI-paket.

Om du drar och släpper XPI-filen inte fungerar kan du installera filen i Firefox enligt anvisningarna nedan:

Här finns anvisningar för hur du installerar en XPI-fil i Thunderbird:

Eftersom en XPI-fil är Zip-komprimerad kan du manuellt extrahera innehållet i filen genom att byta namn på .xpi förlängning till .zip och sedan extrahera innehållet med ett Zip-komprimeringsverktyg, till exempel Corel WinZip, 7-Zip eller Apple Archive Utility. Du kommer sannolikt att hitta en .JAR -fil, som vanligtvis används för att innehålla programvaran som ska installeras, och en install.js- eller install.rdf-fil.

Program som öppnas XPI filer
Windows
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
Linux
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey
Macintosh
Mozilla Firefox
Mozilla Thunderbird
Mozilla SeaMonkey

Om XPI filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xpi-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Cross-platform Installer Package, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hallå där! Jag har länge använt Firefox och har alltid velat utveckla en webbläsare själv. Jag vet att det kräver ett långt team och mycket tid och pengar. Jag hittade information på ditt inlägg om .xpi-filer. Jag visste inte att det fanns ett filformat som specifikt ansvarar för att innehålla programvara. Jag skulle ha gissat att plugins och tillägg kom på annat sätt. Det är intressant att få veta att deras instruktioner kommer med ett annat filtillägg. Varför är det så? Tack för att du berättade att Firefox kan öppna dem genom att helt enkelt dra dem in i fönstret. Det låter väldigt enkelt då! Jag ska tr Thunderbird också, det ser intressant ut. Bra artikel och jag är säker på att många kommer att vara lika tacksamma som jag! Tack!