Programvara : Mozilla : Mozilla SeaMonkey

Mozilla SeaMonkey

Version
2
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Internet

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Funktioner en webbläsare, e-postklient, nyhetsflöden, chattklient och verktyg för webbutvecklare
  • Tilläggsfunktionen kan förlänga funktionaliteten i webbläsaren och e-posten
  • Gör att du kan redigera HTML med en WYSIWYG-redigerare och inspektera dokumentstruktur för webbsidor

Mozilla SeaMonkey är en öppen källkod med Internet-program som innehåller en webbläsare, e-postklient, newsfeed-klient, IRC Chat-klient och HTML-editor. Den är tillgänglig för Windows, Mac OS X och Linux-plattformar och är mycket utökningsbar.

SeaMonkey-webbläsaren är baserad på samma Mozilla-källkod som Firefox är byggd på, med samma återgivningsmotor. Webbläsaren har flikblocks browsing, möjligheten att återställa sessioner och en popup-blockerare. SeaMonkey tillhandahåller även tilläggshantering, som låter dig installera ytterligare funktioner som skapats av andra användare, till exempel webbläsare. SeaMonkey-e-postklienten stöder flera konton, meddelandefiler, en ordbok, adressbok och tillägg för utökad funktionalitet. Suiten erbjuder också en anpassningsbar chattklient och flöden för nyheter och bloggar.

SeaMonkey innehåller webbutvecklingsverktyg som Kompositör, en HTML WYSIWYG-redigerare med stöd för positionerade lager, dynamisk tabell och bildåterställning och CSS-support . Paketet kommer också med en DOM Inspector som gör att du kan undersöka webbsidestrukturen och en JavaScript Debugger, vilket hjälper dig att felsöka JavaScript-kod.

Om du är en webbutvecklare som söker en inkluderande internetpaket, är SeaMonkey ett användbart verktyg. Med sin öppen källkods flexibilitet kan du anpassa din webbsurfning, e-post, chatt och webbsidor som utvecklar erfarenhet. Men om du bara letar efter en fristående webbläsare är Chrome eller FireFox vägen.

Uppdaterad: 8 augusti 2014

▶ Primär filtillägg

.xpi – Cross-platform Installer Package

▶ Andra filtillägg används Mozilla SeaMonkey 2

Stödda filtyper
.RDF Resource Description Framework File
.XBL Extensible Binding Language File
.MAR Mozilla Archive
.MSF Mail Summary File
.MAFF Mozilla Archive Format File
.MAB Mozilla Address Book
.XUL XML User Interface Language File
Ytterligare relaterade filformat
.ASC PGP ASCII Armored File
.NA2 Netscape Address Book File
.WEBLOC macOS Website Location