Hem > V > Vad Har Hänt Med Mobilt Bankid?

Vad har hänt med mobilt BankID?

Ett stort antal Android-användare har under de senaste dygnen stött på problem med plötsliga avstängningar av olika appar, däribland BankID-appen. Problemet beror på ett fel i Android som introducerades i samband med en Android-uppdatering. Så här åtgärdar du felet: Öppna Google Play.

Läs mer

Related

Vilket mobilt bredband är snabbast?

Vilket är det snabbaste mobila bredbandet? Enligt det senaste testet från Tutela hade Tres mobilnät den snabbaste nedladdningshastigheten. Om snabbt mobilt bredband är viktigt för dig är bredbandsoperatörer som Hallon och Chilimobil bra val.

Folk frågar också varför kan jag inte legitimera mig med bankid?

Den absolut vanligaste orsaken är ditt BankID / din e-legitimation löpt ut, eller att någonting gått fel när du installerat den. Börja därför med att testa att din e-legitimation fungerar som den ska. Gå till https://test.bankid.com och välj antingen Mobilt BankID eller BankID och följ instruktionerna. Man kan också fråga kan inte logga in på swedbank med mobilt bankid? Så loggar du in med Mobilt BankID/SäkerhetsID

Fyll i ditt personnummer och välj Mobilt BankID/SäkerhetsID. Tryck på Logga in. Starta BankID säkerhetsapp i din telefon eller surfplatta och skriv in din kod som du valde när du beställde Mobilt BankID/SäkerhetsID. Du är nu inloggad.

Varför spärras mitt mobila BankID?

Ditt BankID kan spärras av flera orsaker. Det kan bland annat bero på att du slagit in fel kod för många gånger, eller på att gilltighetstiden gått ut. Kontakta banken som utfärdat ditt BankID för att beställa ett nytt. Varför spärras mobilt BankID? Om du anger fel engångskod flera gånger i rad när du ska skriva under eller identifiera dig med Mobilt BankID kommer ditt BankID att spärras för att förhindra att någon obehörig kan använda det. Du behöver då beställa ett nytt Mobilt BankID via din Internetbank.

Related

Vad har hänt med tv kanalerna?

Hösten 2021 uppgraderades cirka 20 tv-kanaler i det markbundna tv-nätet till den modernare MPEG4-komprimeringstekniken. Uppgraderingen gör det möjligt att sända fler kanaler i HD-kvalitet.

När slutar mobilt BankID fungera?

Om ett Mobilt BankID slutar fungera kan det bero på flera olika saker. Giltighetstiden kan ha gått ut, eller så kan man ha slagit fel säkerhetskod för många gånger. Det kan också vara så att du behöver uppdatera din BankID-app om du har en gammal version. Kan man skaffa BankID utan att gå till banken? BankID utan bank

Om du inte är kund hos någon av bankerna finns alternativet att skaffa ett ID-kort hos Skatteverket. Då får du nämligen ett BankID inbakat ifrån Telia på kortet.

Med hänsyn till detta, varför slutar bankid att fungera?

Mobilt BankID slutar nämligen fungera på äldre versioner av Android och iOS. I juni introduceras nya systemkrav för den mobila versionen av BankID. Anledningen är att säkerheten ska öka, och det betyder att gamla versioner av Android och iOS inte längre stöds, eller ens kan användas med Mobilt BankID. På motsvarande sätt, varför fungerar inte bankid på vissa sidor? Det kan bero på flera saker bland annat att du inte har den senaste versionen av BankID appen/programmet eller att din webbläsare behöver uppdateras för att fungera med vår hemsida. Prova gärna att logga in på en annan enhet och vid ett senare tillfälle.

Och en annan fråga, vad är skillnaden mellan bankid och e-legitimation?

Bank-id är en e-legitimation och utfärdas av ett antal banker. En e-legitimation kan jämföras med en fysisk id-handling som till exempel id-kort eller körkort. Den enda skillnaden är att du använder e-legitimationen för att legitimera dig digitalt till exempel på internet.

By Goldenberg

Similar articles

Varför funkar inte BankID på 1177? :: Kan inte logga in på Alltid öppet med BankID?
Användbara länkar