Hem > V > Vad Innebär Det Att Spärra Telefonen?

Vad innebär det att spärra telefonen?

– Normalt sett spärrar man både mobil och simkort. När man spärrar simkortet fungerar det så att abonnemanget slutar att fungera, när man spärrar mobilen går det inte längre att använda mobilen och den hamnar i ett register där den registreras som stulen.

Läs mer

Related

Vad innebär Android Auto?

Det är ungefär som det låter: det är ett operativsystem för körning. Det är viktigt att förstå att det körs på din telefon och är anslutet till din bil.

Vad händer om man köper en stulen telefon?

Vad säger lagen om god tro? Sedan 2003 gäller nya bestämmelser när det gäller att handla i ”god tro”. I korthet innebär det att den som medvetet eller omedveten köper en vara som visar sig vara stulen blir tvungen att lämna tillbaka varan till den ursprunglige ägaren utan att få några pengar tillbaka. Folk frågar också kan man hitta en avstängd mobil? Till Android finns exempelvis appen Find My Device. Konfigurera appen med ditt Google-konto så kan du enkelt hitta mobiltelefonen om du skulle tappa bort den. Då loggar du bara in på ditt Google-konto på en annan enhet så kan du få reda på var din mobiltelefon är.

Med hänsyn till detta, hur spårar man en telefon gratis?

Googles funktion "Hitta min Android"

Denna metod ger dig möjlighet att se platsen för din Android -telefon eller för målet på en karta. "Hitta min Android" låter dig också låsa eller ringa telefonen. Personen måste dock ha aktiverat denna funktion på sin telefon och den måste vara ansluten till Internet.
Hur kan man se vart en mobil har varit? Aktivera eller pausa platshistorik

  • Öppna Google Maps-appen på din telefon eller surfplatta med Android.
  • Tryck på din profilbild eller initial. Din tidslinje. .
  • Tryck på Mer. Inställningar och integritet.
  • Tryck på Platshistorik är inaktiverat eller Platshistorik är aktiverat.
  • Aktivera eller inaktivera platshistoriken.

Related

Hur gör man telefonen synlig?

Det finns en ny enhet som inte har konfigurerats ännu. Sätt enheten i parningsläge. Telefonens skärm måste vara påslagen. Den nya enheten kommer att konfigureras med ett meddelande på telefonen. Du kan trycka på meddelandet. Följ instruktionerna på skärmen.

Vad är ett Spärrintyg?

Du kommer få uppge mobilens IMEI-nummer och det diarienummer du fått från Polisen. Du får också välja ett lösenord på åtta tecken som behövs ifall mobilen hittas igen. Om du behöver kan vi skicka ett spärrintyg. Och därefter, kan man spärra en stulen telefon? Det kan du göra på ett formulär på nätet eller genom att ringa till 114 14. När du har gjort anmälan får du ett diarienummer som operatören kommer fråga efter när du spärrar telefonen.

Man kan också fråga kan man låsa upp en mobil som är spärrat?

Du får ta kontakt med din "polare" så att han kan kontakta personal hos det företag som telefonen är bunden hos, så att de kan ta bort spärren. Är IMEI numret svartlistat, så är det svartlistat..så enkelt är det. Man kan också fråga vad händer om man säljer stöldgods? Straff för häleri

Anses brottet som grovt, är straffskalan fängelse i mellan sex månader och upp till sex år.

Följaktligen, Är det säkert att köpa begagnad mobil?

Men, om telefonen är ett par år gammal eller om den använts väldigt mycket/ på fel sätt finns det en risk för att just batteriet fått ta en del stryk. Vill du göra en bra affär trots att mobilen inte är helt ny bör du alltså kontrollera detta innan köpet.

By Erkan Culhane

Similar articles

Kan man Godtrosförvärva stöldgods? :: Är det säkert att köpa begagnad mobil?
Användbara länkar