Hem > V > Vilken Är Den Största Galaxen?

Vilken är den största galaxen?

Resultatet av denna kollision blir förmodligen att de smälter samman till en stor elliptisk galax. Andromedagalaxen är med en synlig diameter på 165 000–200 000 ljusår 1,5–2 gånger så stor som Vintergatan och är den största galaxen i den lokala galaxhopen.

Läs mer

Related

Vilken e bokläsare är bäst?

Det finns andra egenskaper. Det var det bästa testet. Det finns en pocketbok. Touch HD 3. Alla kan göra ett test på datorn. Goodereader.com har kundrecensioner. Recensioner är de bästa. Det finns en enhet som kallas Kindle. Det finns paperwhite. PC:n var bäst placerad i jämförande tester. Techradar recension. Den bästa budgeten. Det finns en bok som heter "Kobo". Clara är HD. Alla har ett topputbud av datorer.

Vad heter den närmaste galaxen?

Andromedagalaxen är vår närmaste granngalax. Det är en spiralgalax precis som Vintergatan och är svagt synlig för blotta ögat i stjärnbilden Andromeda, som även givit den dess namn. Galaxen är nästan tre miljoner ljusår ifrån oss. Med hänsyn till detta, hur ser elliptiska galaxer ut? De flesta av dem ser inte ut som spiraler utan snarare utsträckta sfärer – eller ellipsoider. De kallas ELLIPTISKA GALAXER. De varierar i form, en del av dem liknar en basketboll, en del är utsträckta och ser ut som en varmkorv. Elliptiska galaxer är de största i universum.

Vad har Vintergatan för form?

Den har mer formen av en LP skiva som glömts kvar ute i solen en varm sommardag. En ny forskningsrapport publicerad av ett polskt forskarlag i tidningen Science visar att vår galax, Vintergatan, ser mer ut som en S-formad skiva än som en platt tallrik. Och därefter, vad heter de olika galaxerna? Galaxformer

  • Elliptiska galaxer (E0-E7). Denna typ antas sakna halon av mörk materia, så kallade nakna galaxer, se MOND.
  • Linsformade galaxer (S0, SB0).
  • Spiralgalaxer (Sa-Sd), till exempel Andromedagalaxen.
  • Stavspiralgalaxer (SBa-SBd).
  • Irreguljära galaxer (Ir) är små galaxer med oregelbundna former.
  • Andra typer:

Related

Vilken upplösning har HD 720p?

För att kallas HD måste en tv ha minst 1 280 horisontella och 720 vertikala upplösningar. I början av millenniet upptäckte man att filmer gör sig bäst i bredbildsformatet.

Och därefter, hur långt bort ligger vintergatans centrum?

Men att studera den är svårt på grund av att den ligger just i mitten av Vintergatan, dold bakom mängder av gas och stoft som gör det mycket svårt att se något med vanliga teleskop. Avståndet är också hela 26 000 ljusår, så det krävs något som kan urskilja en vinkel mindre än 10 till 100 mikrobågsekunder. Hur många svarta hål finns i Vintergatan? Det kan finnas uppemot 100 miljoner svarta hål bara i vår egen galax, Vintergatan.

När krockar Andromeda med Vintergatan?

Kollisionen kommer att ta sin början om i runda slängar 2 miljarder år, då Vintergatan och Andromeda passerar så nära varandra att de drar sönder varandras prydliga spiralarmar. Tre miljarder år senare har de två galaxerna smält samman till en enda jättegalax. Var finns nebulosor? nebulosa (nylatin nebuloʹsa (steʹlla), av latin nebuloʹsus 'dimmig', 'töcknig', av neʹbula 'dimma', 'dunst', 'töcken'), moln av gas eller stoft som förekommer i rymden mellan stjärnorna eller som diffust hölje kring vissa stjärnor.

Kan man se galaxer från jorden?

Galaxerna går inte att se med blotta ögat, men under rätt förhållanden kan du hitta dem med hjälp av en vanlig handkikare eller ett litet teleskop.

By Aldarcy

Similar articles

Vad betyder elliptiska galaxer? :: Vad heter den närmaste galaxen?
Användbara länkar