Hem > V > Vad Betyder Elliptiska Galaxer?

Vad betyder elliptiska galaxer?

Elliptiska galaxer är sfäriska koncentrationer av stjärnor som liknar storskaliga klotformiga stjärnhopar. De saknar i stort sett intern struktur, stjärntätheten avtar jämnt från koncentrationen i centrum till den diffusa kanten, och de kan ha ett stort antal olika ellipsformer (eller längd-bredd förhållanden).

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Hur ser en spiralgalax ut?

Spiralgalaxer är enorma ansamlingar av miljarder stjärnor, de flesta tillplattade i en skivform, med en ljus, sfärisk utbuktning med stjärnor i centrum. Inne i skivan finns det typiskt ljusa armar där de yngsta, starkaste stjärnorna hittas. Med detta i åtanke, hur vet man hur stort universum är? storleken på det universum som vi kan se med hjälp av teleskop. Detta har en diameter på ca 93 miljarder ljusår. Det betyder inte att universums diameter är 93 miljarder ljusår, det är troligtvis mycket större än så, bara att vi inte kan observera det.

Med tanke på detta, vad är milky way?

Milky Way är en chokladbit som saluförs av Mars Incorporated konfektyrprodukter (även associerat med namnet Master Foods). Folk frågar också vad finns i mitten av vintergatan galax? Vintergatan är en vanlig spiralgalax och jorden befinner sig cirka 25 000 ljusår från Vintergatans centrum. I mitten av Vintergatan finns det svarta hålet Sagittarius A*. Sett från jorden befinner sig det svarta hålet i stjärnbilden Skytten, eller Sagittarius, därav namnet.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Vad finns utanför Vintergatan?

Av de 200 miljarder planeter som tros finnas i vår galax så uppskattar forskarna att det är minst 10 miljarder som kan kallas jordlika planeter, alltså planeter som har förutsättningar för liv så som vi känner det med flytande vatten, skyddande atmosfär, lagom gravitation etc. Hur många galaxer finns det i Vintergatan? I universum finns cirka två tusen miljarder galaxer. Vår egen, Vintergatan, innehåller mellan 200 och 400 miljarder stjärnor. Detta kan jämföras med dvärggalaxerna, universums minsta, som kan innehålla mellan tiotusentals till någon miljard stjärnor. Hur stjärnorna bildas i dessa lilleputtgalaxer har länge varit okänt.

Vad heter den stjärna som är närmast jorden?

Drygt fyra ljusår från vårt solsystem ligger en röd dvärgstjärna som fått namnet Proxima Centauri, just därför att den är den närmaste stjärnan till jorden efter solen. Därefter, var i universum ligger vintergatan? Vintergatan är vår alldeles egna galax och forskare beräknar att solen har mellan 200 – 400 miljarder andra stjärnor i galaxen som grannar. Solen befinner sig ungefär 28 000 ljusår från centrum av galaxen.

Med detta i åtanke, kan man se vintergatan i sverige?

Vintergatsbandet ser du som ett band över hela himlen men bäst högt i syd, lite beroende på klockslag och datum. Sett från Sverige är det som tjockast i stjärnbilden Svanen. Galaxens allra mest stjärnrika delar, i stjärnbilden Skytten, syns bra endast från sydligare breddgrader.

By Uwton

Similar articles

Vilken färg är du blå? :: Vilken är den största galaxen?
Användbara länkar