Hem > V > Vad Betyder Trolöshet?

Vad betyder trolöshet?

Ett brott som innebär att en person som fått förtroendet att sköta ekonomiska eller rättsliga angelägenheter åt en annan person eller ett företag (huvudman) missbrukar sin ställning så att det är till skada för huvudmannen.

Läs mer

Related

Vad betyder se 46?

Sveriges landskod är 46, eller +46. Det beror på om telefonnumret är sparat i din telefonbok eller inte.

Vad är scen?

En scen eller en estrad är en upphöjd eller på annat sätt synliggjord plats avsedd för framförande av teater, musik, dans eller liknande. Ordet ”scen” kommer ursprungligen från grekiskans skene som betyder 'tält', 'hydda'. I antikens teater avsåg dock skene bakgrunden till den egentliga spelplatsen. Med hänsyn till detta, vad är barnteater? Ett handslag med barnkulturen skulle ge barn möjlighet att ta del av kulturupplevelser och eget skapande genom att man stöttar kommuner och regioner att utveckla sin kulturverksamhet.

Har scenen i mitten?

Arenateater är en speciell form av teater och teaterlokal där publiken sitter runt scenen på tre eller fyra sidor med skådespelarna i mitten. En arenateater kan antingen vara cirkusrund eller formad som en fyrkant eller trekant. Vad betyder kladd? Ordet kladd är en synonym till klet och skiss och kan bland annat beskrivas som ”klotter”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kladd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Related

Vad betyder dollartecken i Excel?

Du måste sätta ett dollartecken bredvid cell- och kolumnreferenserna om du vill behålla den ursprungliga referensen. Formeln påverkas inte av att den kopieras från C2 till D2. Det är en absolut referens.

Med tanke på detta, vad är trolöshetsbrott?

Det moderna affärslivet är mycket känsligt för störningar, som beror på att personer, som egenligen borde vara skyldiga varandra trohet och lojalitet, gravt åsidosätter dessa förpliktelser. Vad är härrör? Betydelse: Hafva sin upprinnelse ifrån, komma, följa af något, såsom verkan af orsak. I samma begrepp instämma äfven Härröra (af eller ifrån).

Därefter, kan man bli på scen?

Stockholms konstnärliga högskola har utbildningar inom scenteknik. Du kan också kontakta den lokala länsteatern där det oftast finns stor erfarenhet och kompetens. Kan utspela sig på scen? Vi känner till en synonym till utspelas. Ordet utspelas är synonymt med utspela sig och kan bland annat beskrivas som ”äger rum, händer”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utspelas samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Dessutom, Är glad synonym?

Ordet glad är en synonym till gladlynt och gladsint och kan bland annat beskrivas som ”upprymd, tillfredsställd”. Ordet används i uttrycket ”en glad lax” som betyder ”en gladlynt person”. Glad är motsatsen till ledsen.

By Cychosz Lilienthal

Similar articles

Vad betyder ordet foglig? :: Vad använder Facebook mina uppgifter till?
Användbara länkar