Hem > V > Vad Innebär Ett Smart Hus?

Vad innebär ett smart hus?

Smarta hus handlar om smarta, automatiserade lösningar som underlättar i hemmet. Med modern teknik skapar vi ett användarvänligt system för styrning av ljus, ljud, bild och värme. Det är även möjligt att övervaka och styra bostaden på distans via din mobil eller dator, samt få larm om något händer.

Läs mer

Related

Varför ska man ha en Smart TV?

En smart-TV ger dig tillgång till mer än bara direktsända TV-kanaler. Du kan använda appar, surfa och handla på tv:n.

Vilken ZigBee Gateway?

Även Xiaomis ZigBee-prylar (som inte följer ZigBee-standarden fullt ut) kan vara lite problematiska, de kräver lite handpåläggning och forumstudier av användaren. Om alternativet är en gateway från Philips Hue eller IKEA Trådfri så skulle jag trots detta och utan tvekan rekommendera Samsungs hub istället. Hur funkar Plejd? Plejd är ett företag som säljer smarta brytare, drivdon och reläer. Låter du exempelvis installera en av deras vriddimmers, kan du sedan antingen dimma via dimmern på väggen eller via en app i telefonen. Det du styr i ditt Plejdsystem är i grunden alltså på/av/dimmer för dina lampor och eventuellt även dina uttag.

Vad ska man ha för dimmer?

Till 230V dimbara LED-lampor använder man elektronisk dimmer. Till 230V glödlampor och 230V halogenlampor använder man en glödljusdimmer. Till 230V glödlampor och 12V halogen/LED använder man en kombinerad glödljus / elektronisk dimmer. Och därefter, hur programmerar man nexa? Tryck och håll inne mottagarens knapp för inlärning, minst 6 sekunder, till dess att LED indikering på mottagaren blinkar snabbt, tryck sedan kort på knapp för inlärning igen. LED indikering på mottagaren blinkar snabbt, är en lampa ansluten till mottagaren blinkar denna två gånger.

Related

Vad innebär Android Auto?

Det är ungefär som det låter: det är ett operativsystem för körning. Det är viktigt att förstå att det körs på din telefon och är anslutet till din bil.

Hur fungerar Nexa Bridge?

Bryggan som knyter samman Nexas system!

Med Nexa Bridge kan du knyta ihop dina smarta saker i en enda app. Styr dina lampor, starta musiken när du öppnar dörren, se vilka saker som förbrukar energi och mycket mer. Med Nexa Bridge i hemmet får du full koll oavsett var du är.
Hur kopplar man Nexa? Mottagare för fast installation (med inlärningsknapp)

  1. Tryck kort en gång på inlärningsknappen, mottagaren lysdiod börjar blinka.
  2. Tryck på "på" på vald kanal på en System Nexa Sändare inom 12-15 sekunder.

Följaktligen, vad är 433 mhz?

433 MHz är en teknik som fortfarande används i flera smarta produkter. Tekniken har funnits länge vilket gör att många äldre produkter använder 433 MHz för att kommunicera. Exempelvis använder många klassiska fjärrströmbrytare med fjärrkontroll 433 MHz för att kommunicera. Kan man köpa ny fjärrkontroll till tv? Med en ersättningskontroll eller universalfjärrkontroll kan du ersätta originalkontrollen om den gått sönder eller ersätta dina vanliga fjärrkontroller med en enda. Det kan vara praktiskt om du använder TV, DVD-spelare m.m. och vill förenkla genom att använda samma fjärrkontroll till alla enheter.

Hur fungerar Nexa dimmer?

Du väljer ditt scenario genom att trycka en, två eller tre gånger på Smart-knappen. Stäng av allt genom att hålla knappen intryckt en kort stund. Med ett scenario kan du utföra flera händelser i följd med endast ett kommando, det vill säga du kan tända, dimra och släcka valfritt antal enheter samtidigt.

By Tuneberg

Similar articles

Hur fungerar hemmabio? :: Hur fungerar fjärrstyrning?
Användbara länkar