2019 års iPhone XI kopierar Samsung och Huawei


Enligt rykten från Japan kommer nästa iPhone att ha stöd för dubbelt Bluetooth-ljud, en funktion som redan finns tillgänglig på smartphones från Samsung och Huawei

För en gångs skull kanske Apple inte ligger steget före och "kopierar" en funktion från sina konkurrenter för att kunna erbjuda sina kunder en smartphone med en enkel, men mycket användbar och välkommen funktion. Smartphones i fråga är den framtida iPhone 11 (eller XI, om du föredrar det) och konkurrenterna är Samsung och Huawei.

Den nya funktionen är dock möjligheten att samtidigt koppla ihop två Bluetooth-ljuduppspelningsenheter med samma iPhone. Med andra ord kan du spela samma musik på två enheter som är anslutna via radio. Det är inte tekniskt svårt, men Apple hade inte tänkt på det vid den tidpunkten. Men nu har den gjort det, åtminstone enligt det senaste ryktet från den välkända japanska analytikern MacOtakara. Bluetooth Dual Audio skulle alltså komma till nästa enheter av det bitna äpplet, kanske på hela sortimentet, kanske bara på de bästa enheterna.

Hur Bluetooth Dual Audio fungerar

Att återge samma ljudström på två olika spearkers eller hörlurar är inte alls nytt: Samsung erbjuder det redan på Galaxy S8 och S8+, utrustade med Bluetooth 5.0-anslutning. Det kan till exempel vara bra att lyssna på samma musik i vardagsrummet och i köket och använda två olika högtalare för att hålla en konstant volym i de två rummen. Eller för att ansluta bilens underhållningssystem och Bluetooth-hörlurar samtidigt. Eller så kan två personer lyssna på samma musik via två par hörlurar utan att störa någon. Alla Bluetooth 5.0-kompatibla högtalare och hörlurar kan användas i par utan problem - det är smarttelefonen som gör skillnaden, det vill säga källan till ljudströmmen.


När kommer Bluetooth Dual Audio till iPhone

MacOtakara säger att det Cupertino-baserade företaget enligt sina källor i Apples leveranskedja kommer att möjliggöra Bluetooth Dual Audio redan i 2019 års iPhone. Det är dock ännu inte känt om den kommer att aktiveras på hela iPhone XI-serien eller bara på flaggskeppsmodellerna. Eftersom det enda verkliga tekniska kravet är ett Bluetooth 5.0-chip kan alla framtida iPhones i teorin ha Bluetooth Dual Audio. Slutligen har iPhone redan stöd för flera anslutningar via Bluetooth: en Apple Watch och AirPods kan till exempel redan anslutas till en enda iPhone.


Lämna en kommentar