5 smarta sätt att ta dig igenom Blue Monday 2021

#


Vill du inte jobba? Koncentration under dina fötter? Psykisk trötthet och negativitet? Oroa dig inte: det är Blue Monday och så här tar du dig igenom den.

I dag är det den tredje måndagen på året och som traditionen har varit i ett decennium över hela världen betyder det att vi är mitt i Blue Monday: årets sorgligaste dag. Tristhet, depression, stress och bristande arbetslust tolereras i allmänhet i dag, men det betyder inte att vi får göra en redan obehaglig dag ännu värre.

Tvärtom finns det många sätt att lätta på humöret och bli mer positiv och produktiv, även på jobbet (även i smart working). Tekniken har som alltid ett svar på detta behov och kan hjälpa oss att göra denna tredje måndag år 2021 mindre blå. Och, varför inte, även resten av året. Motiverande appar, bra metoder på nätet, välanvända elektroniska prylar och strömmande innehåll gör det lätt att ta sig igenom dagen på bästa möjliga sätt för att göra den mindre deprimerande. Här är några förslag.

Blå måndag och arbete: appar som hjälper

Den som inte känner för att jobba i dag, men som ändå måste få jobbet gjort (om han eller hon inte redan är hemma och jobbar) kan söka hjälp i någon av de många motiverande apparna. Det finns till och med appar som fokuserar på produktivitet, som Brain.FM.

Detta är en app som lovar att hjälpa oss att återfå vår koncentration på bara 15 minuter genom musik. Det intressanta är att valet av musik baseras på exakta vetenskapliga regler och specifika mål: avslappning, koncentration, minskning av distraktioner och mycket mer.

Det finns också många andra appar av det här slaget, till exempel Brain Beats, Brain Waves, Study Music och Atmosphere.


Blå måndag och arbetet: att rensa upp

Termins "rensa upp" betyder i allmänhet att man gör sig av med överflödiga saker. Särskilt överflödiga föremål. Om vi tillämpar den här principen på vårt dagliga arbete på nätet kan vi säkert hitta många onödiga saker, till att börja med på skrivbordet på vår dator.

Rensa bort onödiga filer, placera filer som inte ska raderas i mappar med tydliga namn, tömma papperskorgen i Windows, minska antalet flikar som är öppna i webbläsaren drastiskt - allt detta är aktiviteter som gör att vi kan arbeta i en renare, mer avslappnad och mer produktiv miljö.


Blue Monday: att titta bort för att besegra blues

Vi vet att Internet är ett kraftfullt verktyg för att övervinna hinder och eliminera geografiska avstånd. Detta kan vara mycket användbart under Blue Monday eftersom det gör det möjligt för oss att ta våra hjärnor någon annanstans. Ett annat sätt att slappna av och rensa huvudet från negativa tankar är att titta på ett avsnitt av en strömmande tv-serie, men välj självklart bland de roligaste och roligaste och undvik de mer utmanande. Längden på avsnitten är i genomsnitt förenlig med lunchrasten och det är den bästa tiden att titta på ett avsnitt.

De roligaste avsnitten som för närvarande finns i katalogen är New Girl och Boris, båda på Netflix.

Blå måndag: Ok Google, berätta ett skämt

Enligt är ett bra sätt att muntra upp sig på årets sorgligaste dag att låta vår smarta högtalare eller den digitala assistenten i vår smartphone berätta ett skämt för oss. Säg bara "OK Google, berätta ett skämt" så får du höra ett.

De är oftast dåliga skämt och inte alls roliga, men att tänka på att inte ens Google är tillräckligt smart för att vara rolig kan hjälpa oss att inse att vi trots allt lever i en ofullkomlig värld med ofullkomliga måndagar.

Lämna en kommentar