6 sätt att använda din smartphone på ett smart och produktivt sätt


Appar för att lära sig ett nytt språk, göra välgörenhetsarbete, slappna av, hjälpa till med vetenskaplig forskning: du kan också göra användbara saker med din smartphone

Medans du står i kö på postkontoret, väntar på kollektivtrafiken eller under pauser på jobbet. Vid alla dessa tillfällen tar de flesta människor tag i sina smartphones för att läsa de senaste nyheterna på sociala medier eller för att spela med appar. Men det finns mer produktiva sätt att använda telefonen.

På fritiden kan smarttelefonen användas för att lära sig ett nytt språk eller utföra kreativa och nyttiga handlingar. Medan vi väntar kan vi till exempel ladda ner en applikation för att lära oss främmande språk. Det tar bara 10-20 minuter om dagen att lära sig grammatik och ordförråd på ett okänt språk eller att fräscha upp sin engelska inför en intervju eller ett arbete. Apparna för språkinlärning på telefonen är mycket välgjorda, med övningar, tester och minispel som hjälper och underhåller oss genom att sätta upp mål att uppnå.

Använd telefonen för välgörenhet

Det finns många appar som gör det möjligt för oss att göra små välgörenhetsinsatser. Med appen Johnson & Johnson kan vi till exempel skicka ett foto av oss själva, vilket foto som helst, för att få pengar i gengäld, som vi sedan kan donera till mindre lyckligt lottade personer. På Dare 2 Charity svarar vi på slumpmässiga undersökningar för att få krediter som vi kan skicka till välgörenhet. Och vi bestämmer vilken välgörenhetsorganisation vi ska skicka pengarna till.


Hjälp vetenskapen

Vetenskapsmän kan använda din telefons processorkraft för att lösa komplexa problem. [email protected] (av Sony och Stanford University) ger till exempel forskare möjlighet att studera proteiner med hjälp av processorkraften i din Android-smartphone. Det finns ett otal liknande appar på Play Store och App Store.


Appar för välbefinnande

Om vi lever ett stressigt liv och alltid har bråttom kan vi dra nytta av de små pauserna genom att använda en meditations- och andningsapp på vår smartphone.

Hitta rätt bok för dig

Om vi älskar att läsa kan vi ladda ner en app till vår smartphone som hjälper oss att snabbt hitta nästa bok att läsa. Det finns appar som rekommenderar nya böcker baserat på tidigare läsningar. Dessa inkluderar den officiella Amazon Kindle-appen, Pocket och Instapaper.

Skapa kreativitet

Vi kan tillbringa våra vänte- och vilostunder med att rita eller redigera foton på våra smartphones. Förutom att vi är kreativa kan vi på detta sätt koppla bort stressen i vardagen. Genom att göra något som vi tycker om. På Play Store och App Store finns det ett otal appar för att rita, skriva eller redigera foton på ett konstnärligt sätt.

Lämna en kommentar