10 gratisprogram att installera på din Mac

#


Från Libre Office till Pocket, via Audacity: här är en lista över de 10 bästa gratisprogrammen att installera på din Mac

Äger du en Mac och är trött på att behöva köpa nya program för ditt arbete eller din hobby? Som tur är finns det ett antal gratisprogram på Apples datorer för en rad olika funktioner.

Det anses ofta att gratisprogram för Mac inte erbjuder samma funktioner som betalprogram. Det är helt osant. Det finns många program som är lika bra som de mest kända programmen som Word eller Photoshop. Libre Office, till exempel, är ett arbetspaket som erbjuder program som helt och hållet ersätter Office-programmen. Användaren har till sitt förfogande en skrivare för att skriva dokument, ett kalkylblad i Excel-stil och till och med ett program för att göra diabilder. Men Libre Office är inte det enda: här är de 10 bästa gratisprogrammen för Mac.

Libre Office Writer

Självklart börjar vi med det grundläggande, nämligen en textredigerare. De som inte vill spendera pengar på ett sådant program kan förlita sig på Libre Office Writer. Förutom de huvudfunktioner som finns i mer populära alternativa program som Microsoft Word, kan det också enkelt öppna filer som är sparade i formaten .doc och .docx. Om du inte hittar alla dina favoritfunktioner i Writer behöver du inte oroa dig. Det finns olika appar på nätet med ytterligare åtgärder som du kan tillämpa på programmet. Dessa är också gratis. Nedladdningen från den officiella Libro Office-webbplatsen är mycket intuitiv och du behöver bara följa instruktionerna för att installera den.


Pocket

Vad sägs om att ha en läsare för texter och artiklar alltid till hands och som kan anpassas? På Mac kan du göra det, och det är helt gratis tack vare Pocket. Pocket är en innovativ tjänst, eftersom den förutom text även stöder foton och videor. På så sätt kan vi när som helst spara en text eller ett multimedieinnehåll som intresserar oss, till och med från webben, för att läsa det igen eller titta på det när vi har mer tid över.


Dropbox

För dem som inte vill spendera för mycket pengar för att öka lagringskapaciteten i iCloud finns ett alternativ som heter Dropbox. Webbplatsen är bra för att omedelbart ladda upp medelstora filer, men Mac-versionen av Dropbox kommer att göra det mycket enklare för dig att hantera och lagra dina viktigaste dokument. Den här tjänsten samarbetar med Finder så du behöver inte göra så mycket för att hantera dina filer, allt kommer att vara som det var i Dokument.

Hearthstone

Nu går vi vidare till ett gratis videospel för Mac. Hearthstone är definitivt ett av de mest populära kortspelen just nu, och du kan också ladda ner det gratis till Mac. Fans av rollspel, fantasy och titlar som "Magic: the gathering" kommer inte att bli besvikna på den här titeln. Nedladdningen är ganska enkel, även om den inkluderar en Steam-installation. För närvarande har spelet lockat omkring 40 miljoner spelare.

Audacity

Detta är ett gratis Mac-program för alla som vill använda ljudredigeringsverktyg. Om du hanterar ljudspår i arbetet eller som hobby är Audacity något för dig. Den har en rad grundläggande funktioner, t.ex. för att klippa och rensa spåret. För dem som arbetar med podcasts är den perfekt. Det tar också bort brus från inspelningar och vissa användare använder det också för att hantera föreläsningar och utbildningssessioner.

Evernote

Söker du ett verktyg för att hantera och föra anteckningar? Evernote är ett mycket populärt och kostnadsfritt verktyg för Mac och andra datorer. Appen har en egen betalversion med flera avancerade funktioner, men för de flesta användare räcker det med gratisversionen. Evernote är också användbart på kontoret eftersom det kan användas för fildelning och för att chatta med kollegor. Den har smarta kommandon som automatiskt sparar en sida utan att du behöver kopiera och klistra in. Den hanterar också de flesta format.

Dashlane

I tider av hackerattacker och pågående datasäkerhetsproblem kan en bra lösenordshanterare vara den rätta lösningen. Ännu mer om programmet i fråga är gratis. Det är inte heller lätt att använda olika lösenord för varje konto och sedan komma ihåg dem. Vi rekommenderar dock också att du använder tvåfaktorsautentisering när det är möjligt. För att garantera större säkerhet för dina profiler.

Smart Converter

Vi lever i en värld där filer alltid finns i olika format. Det är inte alltid lätt att hantera dokument och arbeta i detta scenario. Därför är en bra filkonverterare alltid en rekommenderad lösning. Smart Coverter är en av de bästa gratis lösningarna på detta område. Dessutom är den kompatibel med format som inte laddas ner från Apple-enheter. Till exempel ljud från en Samsung-mobiltelefon eller ett dokument från en app från en tredje part.

Sunrise

En dagordning som alltid är upptagen? Oroa dig inte, med Sunrise kan du få en intelligent kalender gratis på din Mac. Den kan också synkroniseras med data från iCloud eller Google Calendar. Den är också kopplad till vårt Foursquare-konto. Om vi också har laddat ner Evernote kan de två tjänsterna synkroniseras för att hantera påminnelser och schemalagda händelser.

Batterihälsa

Nuförtiden är batteritiden för olika elektroniska enheter en riktig mardröm. Därför är det bäst att ständigt övervaka dess hälsa. Battery Health är en bra lösning för Mac. Programmet informerar oss om strömstyrkan, de olika laddningscyklerna och lägger till en dialogruta för att hantera vissa åtgärder som kan förlänga livslängden på Mac-batteriet.

Lämna en kommentar