Hur du åtgärdar Oleaut32.dll fel eller saknas fel

Oleaut32.dll-fel orsakas av situationer som leder till att oleaut32 DLL-filen tas bort eller skadas.

I vissa fall kan oleaut32.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet oleaut32.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Oleaut32.dll-fel

Det finns flera olika sätt som oleaut32.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten att du kan se oleaut32.dll-fel:

 • Oleaut32.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom oleaut32.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] oleaut32.dll
 • Filen oleaut32.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: oleaut32.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Oleaut32.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program när Windows startar eller stängs av eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Oleaut32.dll fel

Ladda inte ner oleaut32.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av oleaut32.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av oleaut32.dll-felet.

 1. Återställ oleaut32.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" oleaut32.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat oleaut32.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa oleaut32.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av oleaut32.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa oleaut32.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att oleaut32.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.


 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att oleaut32.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 4. Installera om programmet som använder oleaut32.dll-filen. Om DLL-felet med oleaut32.dll uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra det här steget. Ominstallation av programmet som tillhandahåller oleaut32.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.


 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till oleaut32.dll. Om du till exempel får felmeddelandet "Filen oleaut32.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Oleaut32.dll-filen kan eller inte är relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om oleaut32.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.


 7. Kör kommandot sfc / scannow System File Checker för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av oleaut32.dll-filen. Eftersom denna DLL-fil sannolikt tillhandahålls av Microsoft, bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Oleaut32.dll-filen kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka oleaut32.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.


 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda oleaut32.dll-felsökningsråden ovan inte lyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera oleaut32.dll-relaterade problem i registret. Ett gratis registerrensare kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga oleaut32.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrensare, men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar oleaut32.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda oleaut32.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.


 13. Felsök ett hårdvaruproblem om oleaut32.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar