Apple AirPower: så kommer den trådlösa laddningsmattan för flera enheter att se ut


Efter flera års väntan börjar det se ut som om Apples nya produkt som kommer att förändra hur människor använder sina enheter snart kan komma

Det är en fråga som cykliskt återkommer på tekniktidningarnas sidor och som tidigare alltid har slutat negativt, vilket har gjort att experter och fans av företaget har fått ett stort tapp. Den här gången kan Apple dock vara på väg att lansera en ny (eller kanske gammal?) och mycket efterlängtad enhet på marknaden: vad är det för en?

Möjligheten öppnades av Bloomberg genom att publicera en rapport om Apples nya produkt. Enligt Mark Gurman, författare till nyhetsbrevet "Power On" (medieföretagets kanal som är särskilt inriktad på teknikvärlden), påstås Apple arbeta på den efterlängtade trådlösa laddningsmattan för flera enheter som det har talats mycket om tidigare, även om frågan gång på gång har hamnat i en återvändsgränd. Ett laddningssystem, kallas en video gjord i Kina där den så kallade "teardown" av enhetens interna komponenter utfördes.

Apple AirPower, hur kommer enheten att se ut?

Enligt den ursprungliga idén skulle mattan fungera som en laddningsstation för flera enheter, som naturligtvis alla produceras av det bitiska äpplet. För att tillhandahålla ström, som redan nämnts, planeras trådlös teknik som gör det möjligt att genomföra hela processen både genom att hålla de olika enheterna nära basen och genom att placera dem på större avstånd.

Som Gurman påpekar skulle enheten skilja sig helt från MagSafe, som används för att ladda iPhone och Apple Watch. Det som skulle göra skillnaden är idén om att kunna leverera ström till enheterna utan att de fysiskt behöver komma i kontakt med laddningsstationen, och därmed gå längre än den trådlösa induktiva metoden som används för närvarande, som faktiskt alltid kräver kontakt mellan enhet och station.


Apple AirPower, varför är det viktigt?

Gurman breddar frågan och lanserar också ytterligare en teori som skulle kunna få bra stöd i det utvecklingsarbete som pågår för närvarande. Enligt experten skulle målet vara att överväga möjligheten att integrera omvänd laddning i Apple Watch och AirPods i framtiden.

Detta skulle vara ytterligare ett steg framåt som en verklig toppspelare för företaget som leds av Tim Cook, särskilt mot bakgrund av de resultat som företagets smartklockor har uppnått. Enligt de senaste siffrorna från forsknings- och analysföretaget Counterpoint har Apples smartklockor tagit 21,8 % av försäljningen i branschen, vilket gör dem till de mest sålda smartklockorna genom tiderna.


Lämna en kommentar