Apple, nya enheter kommer de närmaste månaderna

#


Under de kommande månaderna kommer Apple att presentera många nya enheter, med början i den nya iPhone Pro. Nya datorer, iPads och Apple Watch 5

Om högst två till tre veckor, troligen den 10 september, kommer Apple att hålla ett evenemang där de officiellt presenterar nya iPhone 11 och iOS 13. Apple Arcade, Cupertinos nya onlinespelstjänst, kommer sannolikt också att lanseras. Det finns dock andra produkter som inte kommer att presenteras i september, men som förväntas komma under de kommande månaderna.

Som alltid när det gäller Apples produkter är ryktena många och de officiella uttalandena nästan obefintliga. Vi befinner oss alltså helt och hållet på spekulationens område, även om den baseras på källor som har visat sig vara tillförlitliga över tid. Apple förbereder sig därför för att presentera tre nya iPhones, som svar på Samsung och Huawei, men också för att förnya andra produktserier, till exempel den bärbara datorn MacBook Pro för professionellt bruk. När det gäller iPad-tabletten förväntas dock för närvarande endast mindre justeringar, medan en billigare version av HomePod, Apples smarta högtalare, förväntas.

iPhone 11: vi är nästan framme

De nya iPhones 2019 kommer att vara de första som presenteras, i september. Det kommer att finnas tre stycken och de kommer att ha det numera ovanliga kamerafacket som är inneslutet i en utskjutande fyrkantig låda. En designdetalj som har orsakat mycket diskussion. Det är dock just de tre bakre kamerorna (två i den billiga modellen) som kommer att vara den starkaste delen av Apples nya smartphones: de kommer att användas tillsammans under fotograferingen och sedan bearbeta de data som samlas in av de enskilda linserna till ett enda foto. Algoritmer för artificiell intelligens kommer därför att användas i stor utsträckning, och det verkar som om den billigare modellen också kommer att ha optisk zoom. Slutligen ryktas det att två av de tre modellerna kommer att kallas "Pro" och kommer att vara efterföljare till XS och XS Max.


iPad och iPad Pro: A13 Bionic kommer

De två iPad-linjerna kommer inte att störas: vi förväntar oss självklart en uppgradering av hårdvaran, som kommer att kretsa kring den nya A13 Bionic SoC-processorn som redan är i produktion. De två iPad-linjerna kommer inte att störas: en hårdvaruuppgradering är självklart att vänta, som kommer att kretsa kring den nya A13 Bionic SoC-processorn som redan har gått i produktion. När det gäller storleken kommer den dock att öka med en halv tum: grundstorleken kommer att vara 10,2 tum och inte längre, som tidigare, 9,7 tum.


AirPods: nya hörlurar, mer premium

AirPods är en väl mottagen produkt som säljer bra, trots det inte direkt populära priset på 179 euro. Man kan därför förvänta sig att Apple kommer att presentera en ännu mer exklusiv version, med överlägsna tekniska funktioner och ett ännu mer "premium" pris som kan ligga mellan 200 och 250 euro.

Apple Watch: (nästan) inga nyheter

Den nuvarande Apple Watch 4 är nästan exakt ett år gammal: den presenterades den 12 september 2018. Få nya funktioner väntas i den nya Apple Watch 5: det kommer troligen att finnas en premiumversion med titan- och keramikmaterial.

HomePod: version med två högtalare på gång

Nya funktioner är inte heller troliga att komma i september för HomePod. Men en billigare version av den här smarta högtalaren kan komma under de kommande månaderna, för att främja spridningen tack vare ett lägre pris.

MacBook Pro: 16 tum

Apple har inte uppdaterat sin MacBook Pro-serie på tre år. Den nya serien kommer att presenteras om några månader och kommer också att innehålla en 16-tums modell som dock kommer att vara mycket lik den nuvarande 15-tums bärbara datorn tack vare tunnare ramar.

Lämna en kommentar