Samsung Galaxy S20 FE officiell: funktioner och pris


Den nya Galaxy S20 FE presenterades under Samsungs Unpacked-event den 23 september: toppfunktioner till ett överkomligt pris

Samsung Galaxy S20 Fan Edition presenterades den 23 september under Unpacked-eventet. Det sydkoreanska företagets nya smartphone kombinerar raffinerad design, förstklassiga tekniska specifikationer, såsom en trippelkamera med artificiell intelligens och en 120 Hz-skärm, och ett överkomligt pris.

Konceptet för den nya Galaxy S20 FE föddes ur den akuta Covid-19-pandemin, där tekniken spelade en nyckelroll i människors liv. Samsung har därför beslutat att erbjuda en smartphone till sina "fans" och utökar Galaxy S20-serien med en enhet som kan anpassas till behoven hos ett större antal användare. Smartphonen kommer att finnas tillgänglig i både 4G- och 5G-versioner. Galaxy S20 FE kommer att finnas i både 4G- och 5G-versioner, medan den tredelade kameran erbjuder professionella bilder för ljusa och skarpa bilder även i svaga miljöer.

Samsung Galaxy S20 FE: officiella specifikationer

Samsungs smartphone i Fan Edition har en 6,5-tums Infinity-O Super AMOLED FullHD+-skärm med en upplösning på 1 080×2400 och HDR10+-certifiering, med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Processorn är en kraftfull octa-core Qualcomm Snapdragon 865 för Galaxy S20 FE som stöder 5G-anslutning, medan 4G-versionen är utrustad med en Exynos 990. RAM-minnet är 6 GB LPDDR5, medan det interna lagringsutrymmet är 128 GB, men minnet kan utökas med microSD-kort upp till 1 TB. Batteriet på 4 500 mAh ger lång batteritid och stöder snabbladdning, både trådbunden och trådlös.

Kamerafacket är också toppklassigt för Galaxy S20 FE. På baksidan hittar vi en trippelkonfiguration med en huvudsensor med 12 megapixlar för vidvinkel, en sekundär sensor med 12 megapixlar för ultravidvinkel och en tredje sensor med 8 megapixlar för telefoto. Dessutom finns det en optisk zoom på 3 x, Super Resolution-zoom på upp till 30 x, både optisk och digital, och OIS-teknik för bildstabilisering. Den främre kameran är en 32-megapixelkamera.

Samsung Galaxy S20 FE är IP68-klassad, vilket innebär att den är både vatten- och dammtålig, och har en speciell finish som minimerar fingeravtrycksmärken på baksidan av enheten. Smartphonen finns i sex färgvarianter: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Navy och Cloud White.


Samsung Galaxy S20 FE: lanseringsdatum och pris

Samsung presenterade sin Galaxy S20 FE den 23 september och smartphonen kan förbeställas fram till den 1 oktober direkt på det sydkoreanska företagets webbplats. När det gäller förhandsbeställningar har Samsung också reserverat en speciell gåva för sina fans som kan välja mellan det nya Galaxy Fit2-smartbandet eller en tremånaders prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate och en dedikerad Game Controller. Lanseringsdatumet är den 2 oktober för både fysiska butiker och nätbutiker. Priset är 669 euro för 4G-versionen och 769 euro för modellen som stöder 5G.


Lämna en kommentar