Samsung Galaxy M22: ny mellanklass-smartphone med pris i Europa


Samsung Galaxy M22 närmar sig lansering: efter godkännande från Bluetooth Authority har det europeiska priset på den koreanska mellanklass-smartphonen avslöjats

Smartphones i den övre prisklassen är de mest tilltalande produkterna, de som väcker störst uppmärksamhet och de som företagen tjänar mest pengar på. Det är dock med produkter i mellanklass och lågprissegmentet som företagen konkurrerar om överlägsenheten, trots låga marginaler.

Att vara närvarande i varje segment och sälja många produkter gör det möjligt för tillverkarna att ha en stor kundbas, bygga upp en lojalitet bland fansen och hoppas på att en kund till en mellanklassprodukt kanske en dag kommer att köpa en produkt i högprissegmentet. Samsung hoppas att kunna locka bort många kunder från konkurrenterna med Galaxy M22, en smartphone i mellanklassen som väntas debutera under de kommande veckorna. Att presentationen bara är en tidsfråga framgår inte så mycket av antalet rykten om den, som i själva verket inte är särskilt många, som av det faktum att de första certifieringarna har gått igenom och att vi redan börjar prata om priset på ett ganska seriöst sätt.

Samsung Galaxy M22 pris... pris för en Samsung smartphone i mellanklassen!

Förra månaden certifierades Samsung Galaxy M22 av Bluetooth SIG, ett steg som vanligtvis sker inte alltför länge innan presentationen. Myndigheten avslöjade dock inte mycket om den kommande koreanska mellanklass-smarttelefonen, förutom att den kommer att ha stöd för Bluetooth version 5.0, precis som många andra.

Trots avsaknaden av annan information och ledtrådar från Samsung som bekräftar den nära förestående lanseringen av Galaxy M22, har en distributör fått information om priset på Galaxy M22 i Europa och lämnat den vidare till pressen.

Samsung Galaxy M22 konfigurerad med 4 GB RAM och 128 GB intern lagring förväntas kosta 239,90 euro inklusive moms. Det är svårt att säga om skärmdumpen som hamnade på Twitter är äkta, men vid en närmare granskning verkar det möjliga priset på Galaxy M22 stämma överens med marknadssegmentet och med Samsungs genomsnittliga krav på produkter av den här typen.


Det möjliga italienska priset på Samsung Galaxy M22

Det är just i fråga om skatter som spelet med kostnadsprocent bör utspelas på varje marknad där det kommer att erbjudas. I Italien till exempel är beskattningen högre än genomsnittet i andra europeiska länder, så om ryktet är sant bör vi i alla fall förvänta oss ett listpris som är något högre än de 240 euro som nämns.

En annan aspekt som bekräftar "tipsets" giltighet är priset på Samsung Galaxy A22, som ligger helt i linje med det pris som ryktas om för Galaxy M22. Galaxy A22 kostar cirka 250 euro i Italien, vilket är samma pris som Galaxy M22 i Italien, inklusive moms.


Lämna en kommentar