Facebook, en månad för att återaktivera raderat konto


Facebook har beslutat att förlänga den maximala tiden för att återaktivera ett raderat konto från 14 dagar till 3 0 dagar för att ge användarna mer tid

Förut hade en användare som bestämde sig för att lämna Facebook 14 dagar på sig för att ompröva och återgå till sina steg. Om vi efter att ha begärt att kontot ska raderas återinträder i vår profil inom 14 dagar, kommer det att återaktiveras. Nu har dock utvecklarna förlängt denna väntetid till 30 dagar.

Med andra ord, om vi i dag bestämmer oss för att ta en paus från Mark Zuckerbergs sociala nätverk eller ta bort vår profil från andras insyn, har vi upp till 30 dagar på oss att tänka om. Under den här tiden kommer vårt konto dock att försvinna från radarn: om någon försöker hitta oss eller vill se våra inlägg, foton eller videoklipp igen kommer de inte att kunna göra det. Även om de hade varit märkta i något av våra innehåll. Om vi däremot återkommer inom en månad kommer allt innehåll att vara på plats igen, som om ingenting hade hänt.

Facebook, mer tid för att återaktivera raderade konton

Officiellt har Facebook motiverat detta val med att man har märkt att vissa personer har försökt återaktivera raderade konton efter att de 14 dagarna har gått. Företaget för sociala medier ansåg därför att det skulle vara bra att ge sina medlemmar mer tid att fatta sitt slutliga beslut. Detta är säkert en anledning, men vi bör inte utesluta att Facebook försöker undvika att förlora prenumeranter. Vi får inte glömma att den sociala plattformen för första gången efter år av tillväxt under 2017-2018 noterade negativa tecken i antalet nya medlemmar och interaktionen inom plattformen minskar kontinuerligt.

Facebook Italien har också förlängt den maximala gränsen för återaktivering av raderade konton från 14 till 30 dagar. Det är också värt att komma ihåg att det tar mycket lång tid att definitivt radera ett Facebook-konto. Det kan ta upp till 90 dagar att ta emot all den information som du har angett på plattformen och att ta bort alla spår av vår passage på Facebook, vilket är den maximala tidsgräns som Facebook uppskattar för att helt ta bort ett konto från plattformen.


Lämna en kommentar