Hur du åtgärdar Advrcntr5.dll fel som saknas i Nero

Advrcntr5.dll-fel, oftast "Detta program kräver filen advrcntr5.dll, som inte hittades i detta system." fel orsakas när advrcntr5.dll-filen, oavsett anledning, raderas eller flyttas från rätt plats.

Advrcntr5 DLL-filen kan "saknas" eftersom den av misstag raderades från mappen, eftersom ett antivirusprogram eller annat säkerhetsprogram felaktigt tog bort det och trodde att det var ett säkerhetshot eller på grund av ett problem när du senast uppgraderade eller installerade om Nero.

Detta DLL-fel kan ses på något av Microsofts operativsystem, från Windows 10 och ner till Windows XP, särskilt system som Nero är kompatibel med. Advrcntr5.dll-fel kan dock till och med visas på datorer utan Nero installerat om det är infekterat med vissa typer av virus eller annan skadlig kod.


Advrcntr5.dll-fel

Advrcntr5.dll-fel kan visas på några olika sätt beroende på hur det genererades. Här är de vanligaste advrcntr5.dll-felen som folk ser, med den första som är den vanligaste:

 • Detta program kräver filen advrcntr5.dll, som inte hittades i detta system.
 • ADVRCNTR5.DLL MISSING
 • Filen advrcntr5.dll hittades inte

De flesta advrcntr5.dll-fel "hittades inte" beror på problem med vissa versioner av programmet Nero CD och DVD-bränning. DLL-filen advrcntr5.dll är en fil som måste finnas i rätt mapp för att Nero ska kunna bränna CD-skivor eller DVD-skivor.

Felmeddelandet advrcntr5.dll kan också relateras till HTCMonitorService som används med HTC Sync Manager. Detta program installeras i Nero-installationsmappen, så de är nära besläktade.

Hur du åtgärdar Advrcntr5.dll fel

Ladda inte under några omständigheter DLL-filen advrcntr5.dll från någon "DLL-nedladdningssida." Det finns flera anledningar till att det aldrig är bra att ladda ner DLL-filer från dessa webbplatser. Om du redan har laddat ner advrcntr5.dll tar du bort den från var du än kopierade den och fortsätter med följande steg.

 1. Starta om din dator. Advrcntr5.dll-felet kan vara ett fel och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Spela in serienumret för din specifika Nero-installation. Ett sätt att göra det är med ett produktnyckel-sökprogram.

 3. Avinstallera Nero från din dator.

  Du kan göra detta med ett gratis avinstallationsverktyg samt via länken Avinstallera Nero i Nero-programgruppen (om tillgänglig). Ett annat sätt är att använda program och funktioner eller Lägg till / ta bort program-applet i Kontrollpanelen.

 4. Starta om din dator.

 5. Ladda ner Nero General CleanTool. Extrahera och kör sedan detta gratisprogram från Nero. Detta verktyg säkerställer att Nero tas bort 100% från din dator.

  Den här filen är i ZIP-format. Packa upp den från Windows eller använd en dedikerad filupplåsare som 7-Zip.

  Nero General CleanTool kan bara garanteras fungera genom Nero 9. Nyare versioner av Nero bör avinstalleras mer fullständigt via standardavinstallationsmetoden i steg 3, men prova gärna den här metoden om du vill.

 6. Starta om datorn igen, bara för att vara säker.

 7. Installera om Nero från din ursprungliga installationsskiva eller nedladdade fil. Förhoppningsvis bör detta steg återställa filen advrcntr5.dll.

 8. Installera den senaste uppdateringen till ditt Nero-program om det finns en tillgänglig. Det kan ha varit vissa problem i din ursprungliga version av Nero som orsakade det advrcntr5.dll-fel du har sett.

 9. Starta om datorn igen.

 10. Installera om HTC Sync Manager eller inaktivera HTCMonitorService för att se om det är det som orsakar advrcntr5.dll-felet.

  För att inaktivera tjänsten, kör du msconfig kommandot i Kör eller Kommandotolken och gå sedan till Tjänster för att inaktivera den. Om detta åtgärdar felet efter en omstart, se till att installera om HTC Sync Manager.

 11. Kör en virus- / malware-genomsökning av hela ditt system om Nero-installationsstegen och andra felsökningssteg ovan inte löser problemet. Vissa advrcntr5.dll-problem är faktiskt relaterade till fientliga program som maskerade som advrcntr5.dll-filen.

  Advrcntr5.dll-filen ska finnas i mappen C: Program Files Common Files Ahead Lib eller C: Program Files Common Files Nero AdvrCntr5. Om du hittar filen advrcntr5.dll i mappen C: Windows eller C: Windows System32 är det troligt att det inte är Neros legitima advrcntr5.dll-fil.


Lämna en kommentar