Google lanserar appen Sound Amplifier som gör att du hör bättre


Google gör en app som är utformad för personer med hörselnedsättningar tillgänglig för nedladdning. Den förstärker "viktiga" ljud och rensar upp omgivande ljud

Google, som alltid har varit uppmärksam på tillgänglighetsfrågor, har nyligen uppdaterat Sound Amplifier, appen som är utformad och utvecklad för att underlätta kommunikationen för personer med nedsatt hörsel. Den första versionen av appen lanserades i februari förra året och nu har en större uppdatering förbättrat dess funktioner.

Appen är avsedd för personer som lider av dövhet eller hörselnedsättning och dess syfte är att filtrera bort eller eliminera omgivande bakgrundsbrus för att förstärka en röst så tydligt och klart som möjligt, vilket avsevärt förbättrar förståelsen. Enligt färska epidemiologiska undersökningar beräknas 10 % av världens befolkning lida av hörselrelaterade sjukdomar och störningar; bara i Italien är den siffran cirka 7 miljoner människor.

Ljudförstärkare: hur det fungerar

Ljudförstärkaren använder telefonens mikrofon eller mikrofonen i hörlurarna för att sålla igenom omgivande ljud, förbättra talfrekvenserna och minska onödigt eller irriterande buller. En skärm visar en rad parametrar som kan användas för att filtrera och rensa ljud.

Ljudförstärkaren fungerar endast med headsets som är utrustade med ett 3,5 mm-ljuduttag eller USB-C. Appen har ännu inte optimerats för användning med Bluetooth-headsets på grund av problem med ljudfördröjning. Sound Amplifier kan installeras på smartphones med Android 6.0 eller senare och laddas ner från Play Store.


AptX Low Latency

Det kan inte uteslutas att Sound Amplifier snart kommer att uppdateras så att appen kan användas med Bluetooth-headsets. Denna nya uppdatering är möjlig tack vare den senaste generationens AptX Low Latency audio codec.

Denna teknik kan minska ljudfördröjningen som påverkar Bluetooth-anslutningen till cirka 40 ms och därmed under tröskelvärdet på 100 ms, dvs. den genomsnittliga gränsen för när en asynkronitet mellan det du ser och det du hör uppfattas.


Lämna en kommentar