Amazon lanserar Fire TV, 4K TV med Alexa ombord

#


Amazons Fire TV Edition 4K är den första smarta TV:n med operativsystemet Fire installerat. Den kommer att finnas tillgänglig på marknaden till ett pris på cirka 450 dollar

Smart-TV-sektorn har fått en ny konkurrent som utan tvekan kommer att göra livet svårare för många företag. Vi talar om Amazon, som i samarbete med det kinesiska företaget TCL har börjat producera de första smarta tv-apparaterna med operativsystemet Fire TV inuti.

Jeff Bezos företag har redan viss erfarenhet i branschen: i flera år har man producerat flash-enheter som kan anslutas till tv:ns USB-port och som ger möjlighet till ytterligare funktioner och tillgång till strömmande videotjänster som YouTube och Netflix. Med smart-TV:n Element Amazon Fire TV Edition 4K tar e-handelsplattformen ett steg framåt: Fire TV, Amazons operativsystem, installeras direkt på TV:n och användarna kan ladda ner appar och titta på filmer utan att behöva koppla in sin digitalbox.

Funktioner Element Amazon Fire TV Edition 4K TV

För att skapa den första smart-TV:n med ett eget operativsystem har Amazon samarbetat med den kinesiska tillverkaren TCL, som också är känd för att tillverka Alcatel-smartphones och den nya BlackBerry KEYOne. TV:n har en skärm med 4K-upplösning (3840 x 2160 pixlar) och 16 GB internminne för att spela in dina favoritprogram. En annan mycket intressant funktion är Alexa, Amazons artificiella intelligens. Användaren kommer att kunna "samtala" med den smarta TV:n och se kanallistan eller byta program genom att "prata" direkt med TV:n. Smart-TV:n är utrustad med den senaste versionen av operativsystemet Fire TV med ett helt nytt grafiskt gränssnitt. Utöver de fria kanalerna kommer användarna att kunna installera program från de viktigaste plattformarna för strömmande video: Amazon Prime Video, Netflix och YouTube.


Pris och tillgänglighet

Amazon Fire TV Edition 4K kommer att finnas i olika versioner beroende på skärmstorlek. Det börjar med 43-tumsversionen som kommer att finnas tillgänglig på e-handelsplattformen för 449 dollar (drygt 400 euro) upp till 65-tumsmodellen som kommer att kosta 889 dollar (cirka 800 euro). Smart TV-apparaterna kommer att finnas tillgängliga från och med juni, men åtminstone till en början kommer de inte att kunna köpas i Italien.


Lämna en kommentar