Samsung Galaxy S21 FE: äntligen är vi här


Samsung Galaxy S21 FE är nära lansering: Samsungs senaste steg verkar sätta stopp för de ständiga ryktena kring den de senaste veckorna

Samsung Galaxy S21 FE har det pratats om under en längre tid. Smartphonen har varit mycket efterlängtad, både av fans som vill få tag på en billig toppmodell så snart som möjligt, och av företaget som försöker blåsa nytt liv i sina högklassiga produkter. Väntan är dock nästan över.

Publiceringen av stödsidan för Galaxy S21 FE på Samsung-portalen tyder på att lanseringen kan vara nära, mycket nära. Samsungs Fan Edition skulle ha varit på marknaden för ett tag sedan, men projektet har försenats, vilket lett till att presentationen ständigt har skjutits upp. Hur kan vi till exempel glömma felet förra månaden som ledde till att något som ser ut att vara just Galaxy S21 FE publicerades på Samsungs officiella Instagram-konto: telefonen har kort sagt varit klar ett tag, Samsung väntar förmodligen på att påskynda byggandet av ett antal enheter som är tillräckligt många för att möta den första efterfrågan.

Samsung Galaxy S21 FE är nära lansering

Men nu är vi här: detta framgår av skapandet av en officiell supportsida på Samsungs tyska portal, där den blev tillgänglig för alla för två dagar sedan. Naturligtvis innehåller den ingen information eftersom företaget förståeligt nog inte vill avslöja sina kort i förtid, förutom en SM-G990B/DS, som ska vara modellnumret för Samsung Galaxy S21 FE.

Det enda som avslöjas av koden är stöd för 5G-infrastruktur, men det är ingen överraskning: det hade varit förvånande om det hade varit tvärtom, nämligen att ett företag som Samsung år 2021 skulle presentera en telefon som Galaxy S21 FE, en nästan toppmodell, utan stöd för 5G-nät. Det är alltså en bekräftelse på något som inte var tveksamt, vilket förmodligen är anledningen till att Samsung lät det "glida mellan stolarna".

Tidigare har visselblåsaren Jon Prosser föreslagit att man ska ta hänsyn till datumen 20 och 29 oktober för Galaxy S21 FE:s avslöjande: det första datumet är början på förbeställningar, det andra datumet är tillgängligheten på marknaden.


Samsung Galaxy S21 FE, vad vi kan förvänta oss

Samsung Galaxy S21 FE-specifikationer har varit föremål för många rykten under de senaste månaderna, och vi kan redan få en uppfattning om hur "fan"-smartphonen kommer att se ut. Företaget kan vara tillbaka med ett byte mellan divisionens bästa chip, Exynos 2100, och Qualcomms bästa chip, Snapdragon 888.

En stor 6,5-tums Super AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens, 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB lagringsutrymme - tillräckligt för att rymma de minnen som kamerorna fångar - bör finnas ombord. Tre kameror väntas på baksidan, huvudkameran på 12 MP, en ultravidvinkelkamera på 12 MP och ett teleobjektiv på 64 MP med 3x optisk zoom.

Bilden kompletteras av en fingeravtrycksläsare under skärmen, ljud med Dolby Atmos-stöd, IP68-certifiering mot vatten och damm och ett batteri som väntas vara på 4 500 mAh med 25 watts snabbladdning och stöd för omvänd laddning. Det finns ännu inga uppgifter om priset.


Lämna en kommentar