När kommer Samsung Galaxy S9 ut


Enligt de senaste ryktena kommer Galaxy S9 att lanseras den 25 februari på Mobile World Congress. Marknadslanseringen sker den 16 mars

Galaxy S9 och S9 Plus presenteras den 25 februari under Mobile World Congress 2018 i Barcelona. Den officiella informationen kommer direkt från Samsung, som har börjat skicka officiella inbjudningar till pressen. Istället är lanseringsdatumet för Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus satt till den 16 mars.

Under de senaste åren har företaget nobbat mässan för att fokusera på att hålla ett ad hoc-event mellan slutet av mars och början av april. Men till nästa år verkar de ha ändrat sig och det är iPhone X som är boven i dramat. För att reagera så snabbt som möjligt på lanseringen av Apples gränslösa enhet kommer Samsung att tidigarelägga lanseringen av Galaxy S9 med ungefär en månad jämfört med förra året. Detta beror också på Samsungs beslut att göra få ändringar i enheten: designmässigt kommer den att vara mycket lik Galaxy S8. Allt som kommer att förändras är hårdvaran och fotograferingen.

Specifikationer för Galaxy S9

Tack vare de senaste veckornas rykten och indiskretioner har Galaxy S9 äntligen tagit form. Smartphonen kommer inte att skilja sig mycket från den tidigare modellen och kommer att ha en ramlös design med ännu tunnare ramar. Ombord kommer vi att hitta Exynos 9810-chipsetet (som kommer att presenteras på CES 2018) som kommer att integrera särskilda funktioner för artificiell intelligens och maskininlärning. Den kommer att stödjas av 4 GB RAM och ett internminne på 64 GB (utökningsbart via microSD-kort). Galaxy S9 Plus kommer å andra sidan att komma ut på marknaden med 6 GB RAM och 64/128/256/512 GB lagringsutrymme. Skärmstorleken förväntas vara mer eller mindre densamma som förra året: 5,8 tum för Galaxy S9 och 6,2 tum för Galaxy S9 Plus.

I jämförelse med förra året verkar Samsung vara villig att lansera två enheter med lite olika funktioner. Till exempel kamerafacket. Galaxy S9 kommer att ha en enda bakre kamera, medan Galaxy S9 Plus kommer att ha en bakre kamera med dubbla sensorer. Det finns också mindre skillnader i frontkameran, främst relaterade till sensorn för ansiktsigenkänning.


Skanning av ansikte och iris

För Galaxy S9 har Samsung främst fokuserat på enhetens säkerhet. En ny sensor för irisavläsning kommer att integreras, vilket bör fungera även i svagt ljus. Samma sak gäller för ansiktsavläsning: Samsung bör införa sensorer som gör det möjligt för användarna att använda ett system som är mycket likt det som finns på iPhone X med tredimensionell ansiktsavläsning. På Galaxy S9 kommer sensorn att integreras i kameran, medan sensorerna på Galaxy S9 Plus kommer att vara separerade på grund av det ökade utrymmet.


Batterikapacitet för Galaxy S9

Enligt rykten om Galaxy S9 från Sydkorea förväntas smarttelefonen ha ett nytt moderkort med en SLP-design som gör att komponenter kan monteras på ett mindre utrymme. Detta bör göra det möjligt för Samsung att montera mer kraftfulla batterier, vilket garanterar längre batteritid för enheten.

Galaxy S9 releasedatum

När släpps Galaxy S9 i Italien? Smartphonen kommer att presenteras under Mobile World Congress 2018 i Barcelona den 25 februari. Förbeställning kommer att öppnas från och med den 1 mars, medan lanseringen på marknaden är satt till den 16 mars.

Hur mycket kommer Samsung Galaxy S9 att kosta

Listanpriset för Galaxy S9 kommer att vara 899 euro, medan basmodellen Galaxy S9 Plus kommer att kräva att man betalar 1049 euro.

Lämna en kommentar