Android Auto kan inte ta emot samtal: vad händer


Den senaste uppdateringen av Android Auto innehåller en irriterande bugg som hindrar användare från att svara på inkommande samtal

Ingen vila för utvecklarna på Mountain View-jätten. Efter att den senaste versionen av Android Auto släpptes stötte användarna av den gröna robotens bilprogramvara omedelbart på ett fel som omedelbart rapporterades till utvecklarna. Men som vi alla vet är brådska ett dåligt råd, och den senaste uppdateringen innehåller ett fel som gör det svårt att använda appen.

Android Auto version 5.0 introducerade en funktion som alla användare har efterlyst: möjligheten att stänga av inkommande meddelanden. Så långt så bra, förutom att notiserna, när de väl har kommit, förblir fast på telefonens display och måste tas bort manuellt. Är det allt? Nej, en annan irriterande bugg har genast orsakat uppståndelse och gjort alla Android Autoanvändare förtvivlade: det går inte att svara på inkommande samtal med hjälp av rattkontrollerna.

Android Auto: en ny bugg

Android Autoanvändare klagar nu över att de inte kan ta emot eller avvisa ett telefonsamtal med hjälp av knapparna på bilens ratt. Det enda sättet att fortsätta använda rattens inbyggda knappar för att svara på ett samtal är tydligen att koppla bort Android Auto och använda en smartphone som är ansluten via Bluetooth till bilens infotainmentsystem.

Ett stort problem för dem som är vana vid att använda Googles mjukvara. Felet uppstod när Android Auto version 5.0.5.00224 introducerades. Det enda som återstår är att vänta på ett svar från utvecklarna av den kaliforniska jätten, som redan har överväldigats av många rapporter om det första felet som dök upp i samband med uppdateringen till den nya versionen. Än så länge är det inte känt hur Google kommer att gå tillväga för att permanent lösa de två buggarna, men om man utgår från användarnas insisterande bör utvecklare omedelbart och så snart som möjligt vidta åtgärder. Vi kommer säkert att få veta mer under de kommande dagarna: vi kommer att hålla er uppdaterade.


Lämna en kommentar