Twitter ligger nere, Android-appen fungerar inte: vad händer

#


Twitter-appen för Android fungerar inte på grund av en bugg i den senaste versionen. Så här går det till

Twitter fungerar inte, på grund av Twitter. Det är en svår tid för användare av det sociala nätverket som har uppdaterat sin app till den senaste versionen för Android, 8.28: första gången de startar om appen kraschar den utan någon uppenbar anledning. Twitter arbetar på en lösning.

Detta är ett fel som påverkar miljontals användare som för närvarande bara kan ändra sina inställningar för att få appen att fungera igen. Men till priset av att alla sparade inställningar går förlorade. Därför uppmanar Twitter alla att ha tålamod och vänta på en ny uppgradering. Twitter förklarar att det är bättre att inte uppdatera appen till version 8.28 utan vänta direkt på nästa version. För att göra det måste vi dock inaktivera den automatiska uppdateringen av alla appar som vi har installerat på vår smartphone.

Varför Twitter inte fungerar

Problemet med version 8.28 av Twitter-appen är mycket enkelt, men allvarligt: så fort vi öppnar appen kraschar den och stängs. Detta gör den helt oanvändbar. Till och med meddelandet "Twitter har slutat fungera", med alternativ för att stänga appen eller skicka feedback, försvinner omedelbart. Användaren fortsätter att se meddelanden från Twitter, men så fort han öppnar dem återkommer problemet. Det är därför en ond cirkel som det är omöjligt att ta sig ur inifrån appen.


Vad gör man om Twitter inte fungerar

Om vi ännu inte har uppdaterat Twitter till version 8.28 (vilket vi kan se eftersom appen fungerar) är det första vi måste göra att förhindra att uppdateringen sker innan allt fungerar som det ska. För att göra detta måste vi öppna appen Play Store och gå till Inställningar > Automatisk appuppdatering och välja alternativet "Do not automatically update apps" (Uppdatera inte appar automatiskt). Kom ihåg att den här inställningen gäller alla appar samtidigt, inte bara Twitter-appen. Om vi däremot redan har en trasig version av Twitter-appen kan vi få den att fungera genom att gå till Inställningar > Appar och meddelanden > Twitter > Lagringsutrymme och cache och rensa all data. Detta återställer Twitter-inställningarna och vi måste ange våra inloggningsuppgifter igen. Vi förlorar alla våra anpassningar, men i de flesta fall fungerar appen igen.


Lämna en kommentar