Hur man blockerar någon på Facebook

Att blockera någon på Facebook är ett sätt att skydda dig mot giftiga individer, trakasserier eller människor som du inte vill kommunicera med på webbplatsen för sociala medier. Här är en förklaring av vad det innebär att blockera någon, skäl för att vidta den här åtgärden och hur man blockerar någon på Facebook.

Dessa instruktioner förklarar att blockera någon som använder Facebook på skrivbordet och Facebook-mobilappen för iOS och Android.

Westend61 / Getty Images


Blockering mot snoozing, följa upp eller ovänlig

Blockering skiljer sig från att kompisera, snoozing eller följa någon. Innan du bestämmer dig för att blockera någon, se om en annan åtgärd kan vara mer lämplig.

Snoozing

När du slumrar en Facebook-vän ser du inte deras inlägg på 30 dagar, vilket hjälper om du behöver en paus.

sluta följa

Att följa upp innebär att du inte ser någons inlägg, vilket är användbart om du vill upprätthålla en anslutning men inte vill stöta på vad individen delar. Det är lätt att följa personen igen om du ändrar dig.

Ovänlig

Ovänskap tar av att följa upp ett hack, ta bort personens inlägg från ditt flöde och hindra dem från att se dina icke-offentliga inlägg. Om du ändrar dig, skicka dem en ny vänförfrågan om att starta om din relation.

Blockering

Blockering är allvarligare än de andra alternativen. När du blockerar en Facebook-användare kan de inte kommunicera med dig eller se något du lägger upp, och du kommer inte att se några av deras inlägg eller kommentarer. Det blir som om du är osynliga för varandra på Facebook.

Den blockerade användaren kan inte bjuda in dig till evenemang, se din profil eller skicka ett direktmeddelande via Messenger. Om du väljer att avblockera personen, skicka en ny vänförfrågan till personen.

Välj att blockera någon du vill ha på Facebook, oavsett om de är en aktuell Facebook-vän eller inte.

Anledningar till att blockera någon på Facebook

Det finns flera anledningar till att människor blockerar andra på Facebook. Om det finns förföljelser, trakasserier eller mobbningsproblem, kan blockering av någon på Facebook ge personen mindre tillgång till ditt liv. Om det faller ut mellan vänner eller familjemedlemmar kan någon välja att blockera en användare för att förhindra potentiella framtida interaktioner.

Oavsett dina skäl för att blockera någon är blockering anonym. Facebook meddelar inte någon om deras blockerade status.


Hur man blockerar någon på Facebook på skrivbordet

Det är enkelt att blockera någon som använder Facebook på ett Windows-, Mac- eller Linux-skrivbord.

  1. Gå till Facebook.com i en webbläsare.

  2. Välj konto ikon (nedåtpil).

  3. Välja Inställningar och sekretess.

  4. Välja inställningar.

  5. Välj från det vänstra menyfönstret Blockering.

  6. i Blockera användare rutan, ange namnet på personen eller sidan som du vill blockera och välj sedan Blockera.

  7. i Blockera människor välj den person eller sida du vill blockera och välj sedan Blockera.

  8. En bekräftelsesruta visas som förklarar konsekvenserna av att blockera någon. Välj för att fortsätta Blockera [namn].

  9. Du blockerade användaren på Facebook och deras namn visas på din Blockera användare lista.

    Alternativt går du till profilsidan för personen du vill blockera och väljer tre prickar i menyraden uppe till höger. Välj Blockera, Välj sedan Blockera igen för att bekräfta.

  10. Om du ändrar dig väljer du avblockera > Bekräfta för att avblockera den här användaren. Du måste skicka en annan vänförfrågan för att återinföra all kontakt.

    När du har avblockerat någon måste du vänta några dagar innan du kan blockera dem igen.


Blockera någon på Facebook via mobil

Det är också möjligt att blockera någon med mobilappen Facebook iOS eller Android.

  1. Öppna och logga in på Facebook-mobilappen.

  2. Gå till profilsidan för personen du vill blockera.

  3. Tryck Mer (tre prickar) under och till höger om personens namn.

  4. Tryck Blockera.

  5. Tryck på i bekräftelsepop-fönstret Blockera igen.

    Alternativt kan du trycka på Facebook ikonen i nedre menyn och tryck sedan lätt på inställningar > Blockering. Knacka Lägg till i blockerad lista och ange sedan namnet på personen du vill blockera. Knacka Blockera och tryck sedan på Blockera igen för att bekräfta.

  6. Du blockerade personen på Facebook.

    För att avblockera personen trycker du på Facebook ikonen i nedre menyn och tryck sedan lätt på inställningar > Blockering. Knacka avblockera bredvid namnet på den blockerade personen.

Lämna en kommentar