Hur man använder de gula sidorna för att hitta någon online

YP.com, även kallat De riktiga gula sidorna, är den "traditionella" telefonkatalogen Gula sidor som placeras på webben för enkel åtkomst. Den har ett gratis sökverktyg för människor där du kan köra en sökning efter namn eller göra en omvänd sökning med gula sidor efter adress eller telefonnummer.

Gula sidorna innehåller också bostads- och företagsförteckningar, kartor och vägbeskrivningar, lokal attraktionsinformation, frågor och svar och kuponger.

Du kan använda YP.com via en webbläsare eller med mobilappen som är tillgänglig för Android och iOS.

YP.com fokuserar enbart på USA, medan YellowPages.ca erbjuder kanadensiska listor.


Använd sökverktyget för gula sidorna

 1. Öppna sidan People Search på webbplatsen Gula sidorna. Detta leder dig till en sökmotor på YP.com som låter dig söka igenom webbplatsens vita sidkatalog.

 2. Välj hur du vill slå upp personen:

  • VID NAMN: Ett efternamn krävs men du kan också inkludera ett förnamn, stad eller postnummer och ange om du känner till dessa detaljer.
  • AV ADRESS: En adress krävs för att köra omvänd adressuppslag.
  • PÅ TELEFONNUMMER: Omvänd sökning efter ett telefonnummer på YP.com låter dig bara ange ett nummer för att se vad Gula sidorna kan berätta om vem det tillhör.

  Hur man använder Google för en omvänd telefonsökning

 3. Granska informationen som visas i resultaten och välj eventuellt VISA FULL PROFIL för mer detaljer.

  Genom att följa den här knappen navigerar du bort från YP.com och tar dig till en annan webbplats som heter Intelius.

 4. Du kan fortsätta personsökningen på Intelius webbplats.

  Observera att inte all information om Intelius är gratis att se. Du kan hitta några detaljer som inte fanns på gula sidorna, som skolor som personen gick på, släktingar, andra platser de har bott och de första siffrorna i deras nuvarande och / eller tidigare telefonnummer. Att fortsätta med en fullständig rapport är dock inte gratis.

Hitta ett företag på YP.com

Om du inte vet personens namn, telefonnummer eller adress, men du råkar veta var de arbetar, kan gula sidorna användas för att hitta företagets adress och telefonnummer som du sedan kan använda för att kontakta personen.

 1. Öppna YP.com-hemsidan och skriv företagsnamn och plats.

 2. Välj rätt objekt från resultatsidan.

 3. Granska profilsidan för företagets kontaktinformation.