Hur man använder Alexa som väckarklocka

Alexa har många användbara funktioner, men en av de bästa är hur alla Alexa-aktiverade enheter kan bli din väckarklocka. Så här konfigurerar du ett Alexa morgonlarm så att du kan vakna precis som du vill, från det grundläggande till det komplexa.

För att använda Alexa som en väckarklocka måste du ställa in Alexa ordentligt. Du bör också placera din Alexa-aktiverade enhet någonstans där du kan höra den och den kan höra dig; testa intervallet innan du ställer in det här.


Använda Alexa som väckarklocka för att vakna från en tupplur

Om du behöver ett engångslarm för din tupplur kan du bara be Alexa om en. Om du behöver vara vaken om fyra timmar, säg “Alexa, ställ in en sömntimer i fyra timmar, ”Och det kommer att gå fyra timmar efter det att du begärde det.

Hur man ställer in ett dagligt larm med Alexa

Om du står upp vid samma tid varje dag kan du ställa in alarmet just nu. Säg bara “Alexa, ställ in ett upprepande larm”För dagen och tiden. Till exempel, om du behöver vara uppe klockan sex varje måndag, skulle du säga "Alexa, ställ in ett upprepande larm för måndagen kl. 6."

Hur man ställer in ett dagligt larm med Alexa-appen

 1. Öppna Alexa-appen och tryck på meny i det övre vänstra hörnet.

 2. Tryck Påminnelser och larm.

 3. Välj din enhet uppifrån, om du har flera Alexa-aktiverade enheter, tryck på Mer (+) för att konfigurera ditt larm.

  â € <


Använd Alexa som en väckarklocka som spelar musik

Om du har ett abonnemang på en musiktjänst som Spotify eller Deezer kan du enkelt vakna upp till musik, men först måste du ansluta Alexa till en musiktjänst.

Vissa tjänster fungerar inte med Alexa på deras kostnadsfria nivå. Kolla din favoritmusiktjänsts vanliga frågor för att se vilken som fungerar.

 1. Tryck på tre horisontella linjer i det övre vänstra hörnet.

 2. Tryck Saker att prova > Amazon Music, välj sedan de musiktjänster du föredrar.

 3. Du har nu några val, till exempel vilken genre du vill väcks till. Om du till exempel vill ha ett 6-måndagslarm, säg "Alexa, väck mig till popmusik klockan 6 varje måndag." Om du vill ha en specifik låt, säg till exempel ”Alexa, väck mig till Never Gonna Give You Up at 6am every Monday.”

  Du kan också konfigurera detta i appen med samma metod som ovan.


Hur man vaknar till nyheter med Alexa

Du kan också ställa in Alexa för att väcka dig till vad Amazon kallar en "Flash Briefing", som är en kort uppsättning ljudnyheter. För att göra detta måste du konfigurera en rutin genom appen.

Du kan också lägga till trafik och väder i den här rutinen för att få all nödvändig information på ett ställe.

 1. Öppna Alexa-appen och tryck sedan på tre horisontella linjer för att öppna huvudmenyn.

 2. Tryck Rutiner, tryck sedan på Mer (+).

 3. Tryck När detta händer > tidtabell och ställ in tid och dag.

 4. Tryck Lägg till åtgärd > Blogg > Lägg till.

  â € <

Hur man avbryter ett larm

För att stoppa ett larm, säg "Alexa, sluta larm. "Du kan också stoppa ett larm genom att be Alexa utföra en annan uppgift, som att spela musik.

Lämna en kommentar