Asus Zenfone AR, den första smarttelefonen med 8 GB RAM. Foto


Tack vare Snapdragon 821-processorn är det taiwanesiska företagets enhet kompatibel med Tango och Daydream VR-plattformen

Asus var också närvarande på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Det taiwanesiska företaget lanserade Asus Zenfone AR, en smartphone som är utformad för att arbeta med både virtuell och förstärkt verklighet, från CES-scenen.

Asus-enheten kommer enligt företaget att stödja Tango, Googles AR-plattform för mobila enheter, och Daydream VR-visiret, som också tillverkas av det Mountain View-baserade företaget. Tack vare de tre bakre kamerorna kommer Asus Zenfone AR att kunna kartlägga din omgivning i 3D och skapa virtuella objekt som du kan interagera med. Det här är en verklig innovation inom smarttelefoner. Kamerorna på nästan alla mobila enheter, med undantag för Lenovos Phab2 Pro, ger bara platta bilder, dvs. utan djup. Detta är en begränsning som gör att användarna inte kan dra full nytta av AR/VR-tekniken.

Asus Zenfone AR, 23-megapixelkamera

(Taget från YouTube)

Den viktigaste funktionen för denna enhet är därför TriCam-kamerasystemet, som består av en 23-megapixelkamera som kan spela in 4K-video, en rörelsesensor och en djupsensor. På så sätt har Asus Zenfone AR alla förutsättningar för att integreras med Googles teknik för förstärkt verklighet. TriCam är dock inte den enda nya funktionen som det taiwanesiska företaget har inkluderat i sin nya smartphone. Asus Zenfone kommer också att vara den första mobila enheten som körs med 8 GB RAM.


Snapdragon 821 och 8 GB RAM

Om Asus Zenfone klarar av att stödja 8 GB RAM är det också tack vare Snapdragon 821, Qualcomms kraftfulla processor. När det gäller skärmstorlek har enheten en 5,7-tums super AMOLED-skärm med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar. Det taiwanesiska företagets enhet drivs av ett batteri på 3 300 mAh.


Och kompatibel med Daydream-plattformen

Förutom förstärkt verklighet kommer Asus Zenfone AR tack vare TriCam och interna funktioner också att vara kompatibel med Googles virtuella verklighetsplattform Daydream, som för närvarande endast finns tillgänglig på Google Pixel och Motorola Moto Z.

En del av videorna i detta avsnitt har hämtats från internet och anses därför vara allmänt tillgängliga. Om de personer som ingår i dessa videor eller författarna har invändningar mot att de publiceras kan de helt enkelt begära att de tas bort genom att skicka ett e-postmeddelande till: [email protected]. Vi kommer att radera videon så snart som möjligt.

.

Lämna en kommentar