Avinstallera Sophos från din Mac eller PC

Sophos är en fullfjädrad antivirus- och cybersäkerhetsprodukt för både Mac och PC. Men om du vill ha något annat eller om din prenumeration har gått ut och du byter ut den, måste du avinstallera Sophos innan du installerar ett annat antivirusprogram.

Om du avinstallerar Sophos, kom ihåg att det är viktigt att ha någon typ av antivirusprogram på ditt system hela tiden (även på Mac). Om du letar efter ett annat antivirusprogram finns det flera bra att titta på.


Hur man tar bort Sophos på Mac

Efter installationen tillhandahåller Sophos ett Sophos Antivirus-borttagningsverktyg som du bör köra för att enkelt ta bort Sophos från ditt system. Dra inte bara applikationen till din Macs papperskorg, eftersom det inte tar bort programmet helt från din enhet.

För att avinstallera Sophos, använd Sophos Antivirus Removal-verktyg. Det finns i din applikationsmapp.

 1. Stäng av alla andra antivirusprogramvaruprodukter som körs på ditt system för att undvika konflikter.

 2. Gå till mappen Program och dubbelklicka ta bort Sophos Home.app för att starta borttagningsprocessen.

 3. Klicka på när du uppmanas att fortsätta med avinstallationen Fortsätt. Du blir också ombedd att ange ditt administratörslösenord.

 4. Sophos ska nu tas bort från din dator.

  Även om Sophos har avinstallerats kan det finnas kvarvarande filer på din dator. För att befria ditt system från dessa filer helt kan du använda en produkt som App Cleaner & Uninstaller, som låter dig ta bort dessa rester från ditt system.

Hur man tar bort Sophos på Windows

 1. Stäng av alla andra antivirusprogramvaruprodukter som körs på ditt system för att undvika konflikter.

 2. Sök efter "kontrollpanelen" med Windows-sökning och välj sedan kontrollpanelen app till höger för att öppna den.

 3. Välja Avinstallera ett program.

 4. I listan över program bläddrar du ner och dubbelklickar sedan på Sophos-programmet för att börja avinstallationen.

 5. Välja Ja, tack när du uppmanas att avinstallera programmet. Välj på nästa skärm Avinstallera för att helt ta bort Sophos från din dator.

 6. Sophos ska nu tas bort från din dator. Starta om datorn för att slutföra avinstallationsprocessen.

  Även om Sophos har avinstallerats kan det finnas kvarvarande filer eller registernycklar på din dator. För att befria ditt system från dessa filer helt kan du använda en app från tredje part som är utformad för detta ändamål.


Sophos kommer inte att avinstalleras

Avinstallation av Sophos är i allmänhet en enkel process. Om du stöter på problem, se felsökningslistan nedan.

 1. Stäng alla öppna program innan du avinstallerar, inklusive andra antivirusprodukter som kan köras på ditt system.

 2. Se till att du är inloggad som användare med administratörsbehörighet på den dator du försöker avinstallera Sophos från.

 3. Om du får felmeddelanden som avinstallerar Sophos i Windows, se felsökningsstegen för Sophos Home för Windows för mer information. För problem med avinstallation av Mac, se felsökningssteg för Sophos Home för Mac (endast för avancerade användare).

 4. Om du fortsätter att stöta på problem med att avinstallera Sophos, kontakta Sophos support för hjälp. Du kan ringa dem, starta en livechatt eller skicka in en supportbiljett för hjälp.


Lämna en kommentar