Bean, den billiga, ”bärbara” 3D-skrivaren i harts


Skrivaren är billig, mycket liten och lätt och utrustad med ett system som gör det möjligt att skapa objekt med hög upplösning

Den nya 3D-skrivaren har blivit ett permanent inslag inte bara på arbetsplatsen, utan också i många vanliga användares hem, eftersom den lockar med möjligheten att producera ett obegränsat antal objekt med ett enkelt klick. 3D-skrivare har också blivit mer populära på grund av deras allt mer kompakta storlek. Bean, en liten hartsskrivare.

Bean är en mycket liten men extremt effektiv skrivare som har utvecklats av ett startupföretag som lanserade en kampanj på Kickstarter, en av de mest kända crowdfundingplattformarna, och som lyckades samla in nästan 400 000 dollar på kort tid. Apparaten har utformats av Kudo 3D, ett företag som specialiserat sig på produktion av 3D-teknik för alla, och har skapats med konsumenterna i åtanke, säger företaget. Förutom att skrivaren är liten är den mycket prisvärd och framför allt har den ett system som gör det möjligt att skapa högupplösta objekt.

Bean är en unik skrivare som skiljer sig från andra SLA-skrivare (StereoLithography Apparatus) genom att den inte använder en laser för att stelna vätskan, utan i stället använder en 405 nanometer violett LED-lampa. Utan att gå in på mycket komplicerade tekniska detaljer används ljuset för att komprimera det harts som placeras i brickan och ge form åt det objekt som ska skrivas ut. Valet av namnet Bean, som betyder bönor på engelska, är inte orsakssamband, utan representerar skrivarens kompakthet, lika liten som den gröna baljväxten. Dessutom håller Kudo 3D:s enhet längre och förbrukar mycket mindre ström än en traditionell 3D-skrivare genom att använda LED-ljus.


Precis detaljering

Som nämnts är Bean en hartsskrivare. För att skriva ut fyller du bara den inre tanken med en av de fyra färgerna (grå, gul, svart och grön). En av skrivarens viktigaste egenskaper är den höga upplösningen, som gör att Bean kan producera föremål, även mycket små, med mycket exakta detaljer. Skrivaren kan styras via en dator eller en mobil enhet. Den är också mycket lätt (den väger mindre än 7 kg).


Pris och lanseringsdatum

I förhållande till vad den kan göra är priset på Bean bra. Till de första backarna, som stödde projektet på Kickstarter, såldes skrivaren för 199 dollar (kostnaderna varierar beroende på vilka lösningar som väljs). Bean kommer enligt Kudo 3D:s färdplan att börja levereras från och med januari 2018.

Lämna en kommentar