Nokia 210, mobiltelefonen med ett batteri som räcker i tjugo dagar


Nokia presenterade på Mobile World Congress 2019 även Nokia 210, en budgetmobil som har stöd för internetuppkoppling. Kommer in på cirka 30 euro

På Mobile World Congress 2019 finns det plats även för mobiltelefoner. Det visar Nokia, som förutom Nokia 9 PureView även presenterade Nokia 210, en budgettelefon med funktioner (detta är den term som används för att definiera "gammaldags" mobiltelefoner) som kan anslutas till Internet och vars batteri kan hålla i upp till 20 dagar. Detta är inget nytt för det finska företaget, som har investerat i telefoner med funktioner i flera år, och framgången med Nokia 3310 är ett bevis på detta.

Nokia 210 är en enkel telefon med en robust polykarbonatkropp, en 2,4-tumsskärm och en bakre kamera som gör det möjligt att ta bilder av god kvalitet. Det här är en helt annan enhet än vad vi har sett under de senaste månaderna: den har ingen hopfällbar skärm, inga fem kameror och inget internminne på 1 terabyte. Men trots det kommer Nokia 210 att vara en mycket populär telefon för användare, särskilt de som letar efter en gammaldags telefon som är enkel att använda och har grundläggande funktioner.

Nokia 210

Lättviktig, kompakt och bekväm att bära i fickan. Detta är de funktioner som omedelbart sticker ut i ögonen på dig. Nokia 210 är en telefon med funktioner som kan ansluta till Internet tack vare webbläsaren Opera Mini. För Facebook-fans finns också programmet för det sociala nätverket som standard.

Nokia 210 har en 2,4-tums QVGA-skärm. Telefonen har 4 MB RAM-minne och 16 MB internminne. Den är baserad på operativsystemet Nokia Series 30+ och erbjuder som standard några mycket intressanta program som Snake och Asphalt 6. Andra appar som utvecklats av tredjepartsföretag och Nokia-utvecklare kan också laddas ner från Mobile Store. Det löstagbara batteriet på 1020 mAh ger upp till 20 dagars batteritid, vilket är typiskt för Nokia-telefoner.

Det går att sätta in två SIM-kort och det finns också ett 3,5 mm-ljuduttag. Nokia 210 väntas komma ut på den europeiska marknaden i mars till ett pris av cirka 30 euro. Tre färger finns tillgängliga: rött, svart och grått.


Lämna en kommentar