Blackberry Aurora, ny Android-smartphone utan tangentbord kommer


Blackberry Aurora är ett resultat av ett partnerskap med indonesiska BB Merah Putin för att utöka det kanadensiska företagets marknad i Sydostasien

Blackberry Aurora är en smartphone med specifikationer i mellanklassen som fram till igår var känd under kodnamnet BBC110-1. Meddelandet kommer från indonesiska BB Merah Putin, ett företag som BlackBerry gav sitt varumärke till i september förra året.

John Chen, vd för BlackBerry, sade att denna modell är "gjord för Indonesien", även om det inte är uteslutet att den kan finnas tillgänglig även på andra tillväxtmarknader än den sydostasiatiska marknaden. Det är dock osannolikt att vi kommer att få se den på "premium"-marknader som Italien. Det är, som vi kommer att se om en stund, en enhet i låg- och mellanklass som kännetecknas av tekniska specifikationer som inte är av högsta klass. Ett tekniskt kort är dock mer än tillräckligt för att använda BlackBerry Aurora i de viktigaste dagliga aktiviteterna: från att läsa e-post till att uppdatera sociala nätverk.

BlackBerry Aurora, tekniska egenskaper, lansering och pris. 

BlackBerry Aurora har en design som kännetecknas av avsaknaden av det fysiska tangentbordet med de omisskännliga tangenterna, men är utrustad med en IPS HD 5,5-tums skärm med full touch och en upplösning på 1280 x 720 bildpunkter. Motorn är en Snapdragon 425-processor, fyrkärnig 1,4 Ghz med Adreno 308 GPU som stöds av 4 GB RAM och 32 GB fysiskt minne som kan utökas upp till 256 GB via ett microSD-kort. En av de viktigaste funktionerna är att det finns två 4G LTE SIM-kortplatser. Blackberry Aurora har två kameror - en bakre kamera på 13 MPixel med dubbeltonig LED-blixt och en främre kamera på 8 MPixel - och anslutningsmöjligheter via Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS + GLONASS, ett batteri på 3 000 mAh och operativsystemet Android 7.0 Nougat. Allt detta är integrerat i en modell med måtten 152 x 76,8 x 8,55 mm och en vikt på 178 gram. Blackberry Aurora kan förbeställas fram till den 12 mars till ett pris av 3 499 000 indonesiska rupier, eller cirka 250 euro.


Lämna en kommentar