Samsung kommer att lansera en smartphone som kan vikas i två riktningar: så kommer den att se ut


Medans andra tillverkare är på väg in på marknaden för vikbara smartphones tänker Samsung, som invigde denna marknad, redan på framtiden.

En smartphone som kan vikas i två riktningar och i tre olika segment. Detta är det projekt som Samsung kommer att tillkännage i slutet av året och som lägger till ytterligare ett element till Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip, som kommer att dyka upp i en ny skepnad 2021.

Projektet som Samsung för närvarande arbetar med avslöjades i en artikel av Nikkei Asia. Smartphonen kan sätta stopp för Note-serien, som inte kommer att uppdateras i år eftersom Samsung S21 också kan användas med stylus, och därmed fylla ett område som håller på att bli tomt och utveckla ett område med växande intresse. Det sydkoreanska företaget har bevisat sin förmåga att skapa högkvalitativa paneler (vilket Apple vet, eftersom de ville ha dem till sina kommande iPhone 13 Pro och Max). Och så finns det patent som är avsedda för dubbellåsta konstruktioner, där det första patentet registrerades 2018 och det sista, i kronologisk ordning, kommer att uppmärksammas först i slutet av 2020-talet. Kan nästa modell ha hämtat inspiration från en av dessa konstruktioner, eller till och med bara en del av en, för vad som kommer att bli företagets första tvåvägs vikbara?

Samsung, vad vet vi om den nya vikbara

Enligt en rapport från Nikkei Asia är formatet på den nya smarttelefonen fortfarande under utveckling, även om det slutliga formatförhållandet enligt experter kan vara en standard 16:9 eller till och med 18:9. Valet kan visa sig vara till stor hjälp för apputvecklare som inte behöver tänka om helt och hållet när det gäller gränssnittet för sina skapelser, vilket hände med den mindre än kanoniska upplösningen 25:9 för Z Fold.

Oavsett vilken upplösning som väljs är det här inte den första prototypen med dubbla vikningar någonsin. Xiaomi hade faktiskt redan visat en modell med en dubbelfalsad led, även om valet för den slutliga versionen föll på en förenklad Galaxy Fold-stil. Samma sak kan sägas om Huaweis Mate X2, som kopierar Samsungs linjära vikningssystem. Efter att ha satt standarden på området för nya former skulle Samsung vara den första att försöka gå bortom de standarder man själv har skapat.


Samsung och den nya vikbara, när kommer den?

Tyvärr har Nikkei Asia planerat Samsungs nya vikbara för senare i år, men bristen på kretsar som har påverkat branschen under det senaste året har oundvikligen vägt tungt på förverkligandet av den. Till detta kommer den helt annorlunda formfaktorn, en annan detalj som skulle kunna påverka det vikbara målet.

En vikbar smartphone som Samsungs, med tre olika låssystem, skulle förstås kunna utgöra ett brett urval för allmänheten. Och med ett allt bredare utbud kan även lägre priser hjälpa till att experimentera med de nya formfaktorer som tillverkarna är redo att lansera.


Lämna en kommentar