De bästa apparna för att skapa slowmotion på Android och iOS

#

Videor är en allt populärare form av kommunikation, ett direkt sätt att komma i kontakt med andra användare. Det är därför så många människor börjar ägna sig åt videoredigering och anpassar sina videor med klipp, filter och ljudspår. En av de mest populära effekterna är slowmotion, som gör det möjligt att minska hastigheten på bildrutorna, vilket ger en iögonfallande effekt.

Här är de bästa apparna för att sakta ner videor på Android och iOS, inklusive några användbara tips om hur du använder slowmotion-effekten på bästa sätt.


Appar för att sakta ner videor på Android (smarttelefoner och surfplattor)

Det finns många appar på marknaden som kan laddas ner, till och med gratis, för att sakta ner hastigheten på videor och skapa slowmotion-effekten.

Efectum

En av de bästa apparna för videoredigering i slowmotion på Android är Efectum, som du kan ladda ner gratis från Google Play Store. Med Efectum kan du använda olika effekter på dina videor: långsamt, snabbt och baklänges. Du kan också ställa in flera hastigheter, infoga ljudspår i dina videor, beskära dina videor och använda timelapse-funktioner. Appen stöder en mängd olika videoformat, inklusive AVI, MPG, MKV, MP4 och WVM, är ganska enkel att använda och låter dig lägga till slowmotion-effekten till alla filmer som finns lagrade i internminnet.

VideoShow

En ganska effektiv app för att sakta ner videor på Android är VideoShow, som finns både som gratisversion och som ett paket med HD-upplösning och avancerade funktioner, och kostar 17,55 euro att ladda ner. Med den kostnadsfria appen kan du inte bara göra videor i slowmotion, utan också redigera alla filmer med ett redigeringssystem, klippa och komprimera videor för att minska deras storlek, lägga till musik från över 1 000 kostnadsfria spår och lägga till text, filter och fördefinierade layouter.

PowerDirector

För att skapa videor i slowmotion är det bara att ladda ner PowerDirector, en Android-videoredigeringsapp med en mängd avancerade funktioner, som är kompatibel med alla smarttelefoner och surfplattor som kör Android-version 4.3 eller senare. Med appen kan du göra egna videor eller importera videor från andra appar som Facebook och YouTube, även i HD. Du kan sakta ner videor, lägga över PiP-filmer (Picture-in-Picture), uppnå upp till Full HD 4K-upplösning, lägga till över 35 olika effekter, infoga foton och ljudspår och skapa särskilt intressanta övergångar.

Slow Motion Frame Video Player

Slow Motion Frame Video Player är enkelt och intuitivt och är definitivt en av de bästa apparna för slowmotion-videor för Android, och kan sakta ner vilken film som helst som spelats in med telefonen, samtidigt som den behåller en bra kvalitet på upplösningen. Appen är gratis och lätt, med en storlek på bara 2,9 MB, tack vare att den har väldigt få extra funktioner, den har faktiskt inte ett avancerat och komplett redigeringsprogram som andra appar. Samtidigt kan du använda slowmotion på dina videor, lägga till ljud och ställa in filter.

Video Speed

Video Speed låter dig hantera uppspelningshastigheten på dina videor perfekt, genom att minska eller öka tiden enligt dina behov. Det är en gratis app, tyvärr bara tillgänglig på engelska, som inte belastar processorn alltför mycket tack vare att den bara väger 12 MB. Den lanserade också den senaste versionen som uppdaterades i maj 2019, med vilken vissa buggar har rättats. Med Video Speed kan du inte utföra professionell videoredigering, men du kan skapa slowmotion-effekter på några få ögonblick eller snabba upp bildrutor genom att anpassa varje film.

Slow Motion Video Maker

Slow Motion Video Maker kan laddas ner gratis från Google Play Store och är en ganska lättanvänd app för att sakta ner videor på Android, som är kompatibel med smartphones och surfplattor som kör Android version 4.1 och högre. Den är kompatibel med Android-smartphones och -tabletter från och med version 4.1. Med den här appen kan du få en slowmotion-effekt, rotera videor med 90°, lägga till text och musikspår samt använda emojis och klistermärken. När du har redigerat din video kan du dela den på sociala nätverk, ladda upp den till Facebook, YouTube och Instagram eller komprimera den för att spara utrymme på telefonens minne.

Appar för att sakta ner videor på iOS (iPhone, iPad och iPod Touch)

Inte bara Android, du kan också ladda ner många appar för att redigera videor för Apples smarttelefoner, samt iPad och iPod Touch. Här är de bästa apparna för att skapa slowmotion-effekter i iOS-operativsystemet.

App Foto

Det första alternativet för att skapa slowmotion-effekter i iOS är appen Foto, som finns installerad på alla iPhones, iPads och iPod Touch. Programmet gör det möjligt att trimma videor för snabb redigering, genom att förkorta den totala längden eller ta bort vissa bilder, eller genom att sakta ner en video helt eller bara på vissa ställen. För att göra detta öppnar du helt enkelt App Photos på din enhet, ställer in slow motion-läget och börjar spela in, eller väljer en video och trycker på Redigera för att tillämpa slow motion-effekten.

Slo Mo Video

En app för att sakta ner videor på IOS iPhone är Slo Mo Video, en användbar och ganska funktionell applikation för att redigera videor, som gör att du inte förlorar kvaliteten på inspelningarna. Med det här programmet är det möjligt att ställa in hastigheten på videor, tillämpa slowmotion-effekten eller snabba upp uppspelningen av bilder, antingen med filmer som finns sparade i telefonens minne eller genom att skapa nya inspelningar. Appen finns tillgänglig för 3,49 euro, endast på engelska, och stöder iPhone, iPad och iPod Touch med iOS-version 8.0 eller senare.

Slow Fast Slow

Slow Fast Flow är en gratis iOS-app som är kompatibel med iPhone, iPad och iPod Touch med iOS-version 10.0 eller senare. Med appen kan du skapa skarpa slowmotion-videor, och tack vare det integrerade redigeringsprogrammet kan du också skapa dina egna anpassade videor, till exempel genom att sakta ner endast vissa punkter eller snabba upp bilduppspelningen i andra delar. Programmet är mycket populärt bland användarna, det fungerar smidigt och saktar inte ner enhetens prestanda, det är lätt att använda och tillhandahåller några grafiska mallar för att ändra videornas utformning.

Slow Motion

Slow Motion är visserligen inte ett särskilt nytt program, men med Slow Motion kan du sänka och öka hastigheten på videor direkt från din iPhone, iPad eller iPod Touch iOS, förutsatt att du har en version av operativsystemet som är installerad på minst 8.0. När du har laddat ner den till din terminal kan du redigera dina videor med slowmotion-effekter och bildacceleration, men den har inga videoredigeringsfunktioner. Appen fungerar med både nya inspelningar och sparade inspelningar, så du kan ändra uppspelningshastigheten för alla videor i telefonens eller surfplattans minne.

iMovie

En av de bästa videoredigeringsapparna på iOS är utan tvekan iMovie, ett kraftfullt och effektivt program för att redigera och sakta ner dina filmer. Programmet kan laddas ner gratis från iTunes och finns även på italienska. Programmet har ett antal avancerade funktioner, t.ex. slowmotion-effekter, filmer med 4K-upplösning, grafiska filter, text- och ljudspår. Du kan också ladda upp dina filer direkt till iCloud Drive eller dela dem snabbt på Facebook, YouTube och Instagram.


Hur slow motion-videor fungerar

En av de mest populära videoredigeringseffekterna är slow motion-läget, där du kan sakta ner hastigheten på videon. Detta är en teknik som uppfanns av filmen och som upptäcktes 1904 av August Musger, som på den tiden kunde ändra hastigheten på inspelningar med hjälp av ganska rudimentära men effektiva lösningar. Varje video består av en serie bilder, så kallade frames, ögonblicksfotografier som tillsammans bildar en film och ger intrycket av rörelse.

Efter framgången med GoPro-actionkameran tillåter moderna kameror för smartphones och surfplattor nu också ett stort antal bilder per sekund, med en uppspelningsfrekvens som vanligtvis är fast, för att simulera ett så naturligt tillstånd som möjligt. Med videoredigeringsappar kan du däremot ändra hastigheten, så att du kan sakta ner en video genom att öka tiden mellan uppspelningen av en bild och nästa, vilket skapar slowmotion-effekten.

Den normala hastigheten för en video är 24 fps, 24 bilder per sekund, och Android- och iOS-appar kan ändra detta värde. Samtidigt beror slutresultatets kvalitet på de ursprungliga bilderna. Inspelningar med upp till 30 fps kan till exempel inte saktas ner, inspelningar med 30-60 fps kan halveras i hastighet, videor med 80-90 fps kan minskas med upp till en tredjedel och videor med 240 fps kan saktas ner till 10 gånger den ursprungliga hastigheten utan att förlora i kvalitet.


Så saktar du ner videor på Android och iOS

Som vi såg tidigare kan du använda slowmotion-effekten på dina videor på alla Android- och iOS-enheter, antingen genom att använda de appar som finns tillgängliga för den senaste generationens terminaler eller genom att ladda ner appar som gör att du kan ändra uppspelningshastigheten på dina videoinspelningar. Öppna kameran, välj slowmotion-läge och börja spela in för att förlänga videon med minst 10 sekunder.

I vissa appar kan du dessutom redigera dina videor så att slowmotion endast infogas vid vissa punkter i videon. Du måste öppna appen, välja film, välja start- och slutpunkt för klippet, aktivera slowmotion-effekten och spara den uppdaterade filen. Många appar har ganska enkla och intuitiva grafiska gränssnitt, så ofta är det enda du behöver göra att flytta den virtuella markören eller väljaren för att minska eller öka hastigheten med vilken bilderna spelas upp.

Självklart är det så att ju bättre kvalitet kameran på din smartphone eller iPhone har, desto bättre blir slutresultatet, eftersom ett högre antal bilder gör det möjligt att sakta ner videon samtidigt som du behåller hög kvalitet. Därför är det viktigt att anpassa interventionen till den installerade kameratypen, annars riskerar du att få oattraktiva videor med kornig och suddig grafik. Slow motion gör det möjligt att göra särskilt imponerande videor, men precis som alla andra effekter bör den inte missbrukas, eftersom den annars kan göra inspelningen obehaglig.

Lämna en kommentar