De bästa apparna 2021 för iOS


Som varje år har Apple Design Awards hedrat de bästa iOS-appar som finns.Här är de bästa apparna i varje kategori.

giuseppe-croce.jpg?w=74&a=c&h=74

Giuseppe Croce Journalist

Peppe Croce har varit journalist sedan 2008 och bevakar elektronisk utrustning och ny teknik som tillämpas på fordonsvärlden. Han började på Libero Tecnologia 2018.

Även under 2021 har Apple valt ut de 12 bästa apparna för Cupertinos mobila operativsystem iOS. Som varje år syftar Apple Design Awards till att erkänna de insatser som görs av de som är involverade i branschen för att skapa programvara som har utmärkt sig genom högklassiga funktioner och blivit ett verkligt exempel för utvecklarna.

Under evenemanget betonade Susan Prescott, företagets vice ordförande för Worldwide Developer Relations, vikten av de prisbelönta apparna när det gäller deras inverkan på användarna som varje dag använder dem av nödvändighet eller för att tillbringa en sorglös tid. "Årets vinnare av Apple Design Award har omdefinierat vad som förväntas av en bra appupplevelse och vi gratulerar dem till deras välförtjänta vinst. De här utvecklarnas arbete visar den viktiga roll som appar och spel spelar i vårt dagliga liv och de är perfekta exempel på våra sex nya priskategorier.

Inkludering, underhållning och interaktion

Det finns sex priskategorier som var och en är inriktad på en viss aspekt av appar. Först och främst är det inkludering, tack vare dess förmåga att stödja människor med olika personliga historier, olika förmågor och språk. Den bästa appen visade sig vara Voce Dream Reader från Voice Dream LLC (USA), en text-till-tal-applikation som kan läsa upp många olika typer av källor och där man även kan välja röstens ton och timbre, bland andra anpassningar. Bland spelen finns HoloVista från Aconite (USA), som också har många funktioner som gör det möjligt att anpassa spelet till användarens behov.

I sektionen för underhållning var de mest framstående funktionerna däremot engagemang och tillfredsställande upplevelser med hjälp av Apples teknik, Pok Pok Playroom från Pok Pok (Belgien), som passar barn i alla åldrar med engagerande interaktioner, och Little Orpheus från The Chinese Room (Storbritannien), för sina berättelser och sitt underhållande språk. Appen Carrot Weather av Brian Mueller och Grailr LLC (USA), med roliga väderprognoser och anpassningsbara widgetar, och spelet Bird Alone av George Batchelor (Kanada), med gester, parallaxeffekter och haptisk återkoppling, tog första plats i kategorin Interaktion för sina kontroller och intuitiva gränssnitt.


Social påverkan, visuell och grafisk påverkan och innovation

I kategorin Social påverkan, som syftar till att förbättra användarnas liv, var vinnarna appen Be My Eyes från S/I Be My Eyes (Danmark), som hjälper blinda eller synskadade personer att identifiera föremål med hjälp av frivilliga och en kamera, och spelet Alba från ustwo games (Storbritannien), ett spel som bygger på värderingarna familj, gemenskap och vänlighet och som skänker ett träd för varje nedladdat spel.

Inom visuell och grafisk design var de bästa appen Loóna från Loóna Inc (Vitryssland) för sina animerade och avkopplande landskap och spelet Genshin Impact från miHoYo Limited (Kina) för sina hisnande stridsscener och sin detaljrikedom. Slutligen presenterades NaadSadhana av Sandeep Ranade (Indien), en musikapp som gör det möjligt för användare att framföra och publicera sin egen musik utan gränser, och League of Legends: Wild Rift av Riot Games (USA), för dess förmåga att överföra ett komplext PC-spel till mobila enheter samtidigt som spelaren behåller sina känslor.


Lämna en kommentar