Drönare i små och medelstora företags tjänst


Parrot har lanserat två nya drönare som hjälper små och medelstora företag inom jordbruks- och byggsektorn att göra sitt arbete bättre

Den fjärde industriella revolutionen omfattar även drönare och deras "alternativa" användning. Vi är vana vid att se quadricoptrar användas för att ta flygvideor eller bilder från bröllop och fester. I verkligheten kan drönare också användas för många andra verksamheter, till att börja med inom byggbranschen och jordbruket.

I den första sektorn förändrar drönare helt och hållet arbetssättet och gör det mycket enklare och "smartare". Genom att montera särskilda sektorer på quadricoptrarna är det möjligt att analysera jorden och ta reda på om det finns små djur som förstör skörden eller om växterna behöver mer vatten. Samma sak gäller för byggbranschen, där drönare används för att utföra värmebildsstudier. Parrot, en ledande aktör inom drönarbranschen, har lanserat två nya drönare som är avsedda för bygg- och jordbrukssektorn och som kan förändra arbetet för många små och medelstora företag.

Parrot Disco-Pro AG

Den första drönaren som lanseras är Parrot Disco, som är utformad speciellt för att skanna jordbruksmark, skogsmark och naturparker. Drönaren är avsedd för jordbrukskooperativ eller små och medelstora företag som vill övervaka sina grödor kontinuerligt. Tack vare Parrot Sequoia-sensorn är det möjligt att ta bilder och analysera de data som samlas in via Airinov First-plattformen. Kitet innehåller också en fjärrkontroll med lång räckvidd (Parrot Skycontroller 2) och en app för flygplanering (Pix4Dcapture) som finns tillgänglig för både iOS och Android.


Parrot Bebop-Pro Thermal

Inom byggsektorn har Parrot redan lanserat ett antal lösningar, främst utformade för att stödja byggnadsarbetarnas arbete när de bygger bostäder eller lagerlokaler. Med Parrot Bebop-Pro Thermal får små och medelstora byggföretag ytterligare ett verktyg för precisionsarbete. Quadricoptern gör det möjligt att använda värmekameror för att planera takkonstruktioner eller rörmokeriarbeten. Sensorn förändrar helt användningen av drönaren och gör det möjligt för små och medelstora företag att få en teknisk lösning på sina problem.


Lämna en kommentar