En översikt över Arduino och dess betydelse

Har du någonsin velat skapa ett program som bokstavligen kan göra ditt kaffe åt dig? I så fall kanske du är intresserad av utveckling av mikrokontroller.

Mikrokontroller är ökända för att vara svåra att programmera; Målet med Arduino är att skapa ett tillgängligt sätt för mjukvaruutvecklare att komma in i världen av mikrokontrollerprogrammering. Arduino är ett mikrokontrollergränssnitt byggt kring en Atmel ATmega-processor, kombinerat med en språk- och programmeringsmiljö för att skapa logik på chipet.


Programvara och hårdvara

Arduino är öppen källkod, både i sin programvara och hårdvaruspecifikation så att hobbyister kan montera de enklaste Arduino-modulerna själva för hand. Mer sofistikerade förmonterade Arduino-moduler kan köpas och är prisvärda. Maskinvaran finns i många formatspecifikationer, från en liten bärbar enhet till större ytmonterade moduler. Det primära läget för datoranslutning sker via USB, även om formfaktorer för Bluetooth, seriell och Ethernet finns.

Arduino-programvaran är gratis och öppen källkod. Programmeringsplattformen är baserad på det populära Wiring-språket. IDE bygger på Processing, som är ett välkänt språk bland designers. Till skillnad från de flesta mikrokontroller-gränssnitt är Arduino plattformsövergripande; den kan köras på Windows, Linux och Macintosh OS X.

tillämpningar

Arduino tillåter användare en enkel väg att skapa interaktiva objekt som kan ta inmatning från brytare och sensorer och styra fysiska utgångar som lampor, motorer eller ställdon. Eftersom språket är baserat på väl använda ramar kan Arduino interagera med annan programvara på datorn som Flash eller till och med webb-API: er som Twitter.


Projekt

Plattformen har redan främjat en grupp utvecklare som delar mycket open source-arbete. Entusiaster har använt den för att skapa ett brett utbud av innovativa projekt, från mjukvarutermostatkontroller till babymonitorer som skickar SMS-varningar, till en leksakspistol som skjuter ut varje gång en viss hashtag används på Twitter. Och ja, det finns till och med en hel sida Arduino-projekt för att styra kaffeapparater.


Betydelsen av Arduino

Medan vissa av dessa Arduino-projekt kan verka oseriösa, utnyttjar tekniken faktiskt ett antal trender som gör det till en potentiellt viktig kraft i branschen. "Sakernas internet" är en populär fras som används i teknologisamhället för att beskriva vardagliga saker som är anslutna till Internet och som kan dela information. Smarta energimätare är ett ofta använt exempel som kan reglera användningen av apparater för att spara pengar på energi. Många anser att Internet av saker är en viktig del av det löst definierade fenomenet som kallas Web 3.0

Dessutom är begreppet allestädes närvarande databehandling snabbt en kulturell norm. Offentlig uppfattning och komfortnivå flyttas mot att integrera teknik i vardagen. Den lilla formfaktorn för Arduino gör att den kan användas i alla typer av vardagliga föremål. Faktum är att Arduino LilyPad-formfaktorn möjliggör bärbara Arduino-enheter.

Verktyg för innovation

Öppen källkodsprojekt som Arduino sänker inträdesbarriären för utvecklare som vill experimentera med interaktiva objekt. Detta kommer att skapa en möjlighet för en ny våg av energi och startups för att skapa Internet of Things. Dessa innovatörer kommer att kunna prototypa snabbt och experimentera med interaktiva enheter med hjälp av Arduino-plattformen innan de skapar ett produktionsfärdigt erbjudande. Nästa Mark Zuckerberg eller Steve Jobs kan en dag hittas och skapa nya sätt för datorer att ansluta till den fysiska världen. Det vore klokt att vara uppmärksam på detta utrymme, och Arduino är ett utmärkt sätt att "doppa tårna" i möjligheterna med interaktiva objekt.

Lämna en kommentar