ESight 3, visiret för personer med gravt nedsatt synförmåga. Foto


Det här är en specialanordning som är utformad för dem som anses vara lagligt blinda, och i framtiden kan den integreras i glasögon eller kontaktlinser

Ett visir kan förändra världen. Nej, vi talar inte om virtuell verklighet och liknande, utan om eSight 3, en speciell kamera med högupplösta skärmar och optiska prismor som hjälper personer som anses vara juridiskt blinda att se igen. Det låter som en science fiction-film, men det är verklighet.

Enheten är ett toppmodernt visir som tack vare särskilda kameror ger den gravt synskadade personen tydliga och skarpa bilder, vilket ger honom eller henne möjlighet att interagera med världen på ett helt självständigt sätt i alla situationer. Det är ett tydligt exempel på hur tillgänglighetsproblem delvis kan lösas med hjälp av teknik. Detta är ett allt viktigare ämne som väcker intresse hos stora företag som Apple och Microsoft. Eftersom det inte är ett läkemedel och inte kräver någon operation kan alla med en allvarlig synnedsättning prova eSight 3.

eSight: Vem är det för

(Taget från YouTube)

Vidare är naturligtvis inte lämplig för alla typer av allvarlig synnedsättning. Den är särskilt lämplig för personer som har drabbats av makuladegeneration eller för dem som har drabbats av betydande synnedsättning till följd av diabetes. Det fungerar dock fortfarande inte fullt ut för personer med glaukom. I dessa fall kan skadorna på näthinnan vara större än vad eSight kan lösa. Experter hävdar dock att apparaten har en 50-procentig chans att lyckas med allvarliga ögonsjukdomar.


Hur den används och hur framtiden ser ut

Vätskeobjektivtekniken i kammaren har en extremt snabb fokuseringshastighet på mindre än en millisekund. eSight kallas 3 eftersom det är den tredje versionen av enheten, som har gjort ständiga framsteg på senare tid. Företaget som står bakom den vill göra den till ett par enkla smarta glasögon eller ett par kontaktlinser av den senaste generationen. Och många är övertygade om att de kommer att kunna göra det senast om fem till tio år.

För att kunna hantera enheten får personer med allvarliga synnedsättningar också en handkontroll som gör det möjligt att justera bilderna, zooma, kontrast och till och med ljuset i svagt ljus.

En del av videorna i det här avsnittet har hämtats från internet och anses därför vara allmänt tillgängliga. Om de personer som ingår i dessa videor eller författarna har invändningar mot att de publiceras kan de helt enkelt begära att de tas bort genom att skicka ett e-postmeddelande till: [email protected]. Vi kommer att radera videon så snart som möjligt.

.


Lämna en kommentar