Från Google Answer till Google+, Googles appkyrkogård

#


Inte bara framgångar för Google. Big G:s floppar är många, fler än du kanske tror. Om du vill veta mer om dem är det bara att besöka webbplatsen Gcemetery

Om någon berättade det för dig skulle du förmodligen ha svårt att tro det. För många människor är Google synonymt med garanterad framgång, nästan ofelbar. Google har dock haft dussintals floppar, och även om få människor kommer ihåg dem har företaget i Mountain View också projekt som man inte är särskilt stolt över, med tanke på slutresultatet.

I vissa sektorer har Big G visat att man fortfarande har något att lära sig för att lyckas. Vi behöver bara tänka på de olika försöken inom de sociala nätverken: från Orkut till Google+ via Google Wave försöker ingenjörerna i Mountain View fortfarande hitta det perfekta sättet att skapa ett socialt nätverk som på något sätt kan utmana Facebook, Instagram och Twitter, för att bara nämna tre av dem. Googles flopprojekt är dock inte begränsade till sociala plattformar, utan sträcker sig över de mest skilda sektorer.

Gcemetery, Googles floppkyrkogård

Om du är nyfiken och vill känna till alla, men verkligen alla, Googles floppprojekt, finns det en webbplats för dig. Den kallas Gcemetery och som namnet antyder är det en riktig kyrkogård för Big G-appar som inte har blivit så framgångsrika som man hade hoppats. Portalen är extremt enkel och intuitiv att navigera i: gränssnittet, som är grått (som sig bör för en begravningssajt), består av olika gravstenar, en för varje Big G-tjänst som har lagts ner. För att känna igen dem behöver du bara titta på logotypen (som ersätter fotot av den avlidne) och namnet som är "ingraverat" på dem, tillsammans med födelse- och dödsdatum. Om du däremot vill veta varför Google valde att stänga Google Reader och Google Plus i stället för Picasa eller Google Talk, kan du hålla muspekaren över gravstenen och läsa texten som visas under pekaren.

.


Lämna en kommentar